Kiteboarding din România, în Lefkada (foto)

Home « Sport « Windsurfing

Nebunie pe valuri în vara 2013! Grecia a intrat în topul destinațiilor pentru sporturi nautice, în special a celor de adrenalină, precum kiteboarding-ul.Fiecare insulă grecească își evidențiază potențialul pentru sporturi nautice prin cursuri specializate și instructori care știu să facă spectacol. Iar când la mișcările năucitoare se adaugă și frumusețea apelor turcoază și a peisajelor tipic grecești, inevitabil turiștii spun DA... din prima!

 

Și cum la greci marketingul merge de minune, românii adoptă o parte din strategia lor și lansează vacanțe specializate în funcție de pasiune. Astfel, și la noi au început ofertele pentru croaziere cu sporturi nautice cu destinația: Grecia! Iar duna intre ofertele care ne-au atras atenția, nu datorită prețurilor, care sunt aproape aliniate, ci a sportului este croazieră cu kiteboarding în Lefkata. O insulă cu lipici la turiști, care se laudă cu o briză mediteraneană răcoroasă și patru zone prielnice kiteboarding-ului: Laguna din Agios Nikolaos, Secret Spot Insula, La pod și Agios Ioannis!

Vacanțe cu „extraopțiuni”

Croazierele nu pleacă din România, motiv pentru care turiștii pornesc spre Grecia cu autocarul sau avionul, în funcție de buget. Indiferent de traseul ales, drumul este întotdeauna plăcut! Vorba aceea, doar începe vacanța... Iar când ai optat pentru una cu sporturi nautice și adrenalină, entuziasmul te lovește încă de la îmbarcare! De obicei, agențiile de turism tour-operatoare oferă la achiziționarea biletului și posibilitatea de a opta și pentru unele „extraopțiuni”, de cele mai multe ori, contra cost. Pe lângă multe alte facilități, aici intră și sporturile nautice! De ce ai opta pentru ele din România. În primul rând, sunt mult mai ieftine, agenția negiciind cu firma respectivă pentru tine, asigurându-i companiei grecești un anume număr de grupuri de turiști pe întreaga perioadă a verii.

Astfel, prețul iese mai mic, la fel și biletul de vacanță, cu tot cu extraopțiune. Cât despre prețuri, sunt făcute pe pachete și ies mult mai ieftine față de litoralul românesc, unde marea majoritate a cursurilor de inițiere, care durează câteva ore, costă în jur de 150 de euro, fără echipament. Astfel, un curs de kiteboarding în Lefkada pentru un grup de 2-4 persoane are 7 ore și se întinde pe 2-3 zile la prețul de 210 euro sau 4-5 zile cu 11 ore cu prețul de 310 euro. Un curs complet de 14 ore, care se întinde pe 7 zile costă 380 de euro, iar cursurile individuale sunt în jur de 280 de euro pentru 7 ore, în 2-3 zile. Țineți cont că aceste cursuri sunt de grup, iar prețurile se împart pe persoane.

Dacă însă vreți cursuri private, o oră este în jur de 60 de euro de persoană, iar un curs complet de 7 zile, cu 14 ore este aproximativ 500 de euro. Cât despre cursurile complete de 16 ore, prețurile diferă în funcție de numărul de persoane: o persoană= 500 euro, două persoane=450 de euro, trei persoane=400 de euro, iar patru persoane=350 de euro. Iar marea majoritate au echipamentele necesare incluse în aceste prețuri. Dacăp, însă, ești practicant și ai propriul echipament, ecxistă reduceri de până la 30%. Tentant sau nu?

Gina Rotaru

Foto: ecotourism-greece.com

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement