Cum se practică windsurfing-ul?

Home « Sport « Windsurfing

Fiecare sport nautic are secretele lui. Iar practicanții le cunosc cel mai bine. Nu spunem că suntem practicanți experimentați, însă ne place să ne documentăm. Astfel că ne-am gândit să dăm o mână de ajutor pasionaților de windsurfing, care de abia acum își încearcă primele experiențe practice pe apă! Dacă te regăsești printre ei, vei vedea astăzi cum se practică windsurfing-ul pas cu pas. Asta pentu că siguranța unui sport constă în cunoașterea cel puțin a elementelor de bază.

Iar noi ți le-am pregătit pe toate, atât în scris, cât și cu un videoclip, care îți va arăta care sunt pașii ce trebuie urmați, pentru practicarea unui sport de adrenalină, fără temere de accidentare. Motiv pentru care vom vorbi despre elementele de bază precum echipamentul necesar, direcția vântului, cum să schimbi cursul, cum să-ți menții echilibrul și tehnici de terminologie. Iar după înșiruirea teoretică, va urma și proba practică, în care vei putea studia atent mișcările unui windsurfer experimentat.

Windsurfing – Cum pornesc?

Windsurfing-ul este considerat un sport extrem, în care o persoană face manevre logice în apă, cu ajutorul vântului. Ambarcațiunea este formată dintr-o placă de surf și o velă atașată. Cu o astfel de ambarcațiune se poate face atât curse de viteză pe apă, cât și rotiri și înclinări relaxante, dar funny. Însă, dacă nu știi că o manevrezi corespunzător, pericolul de a intra la apă este destul de mare.

În primul rând, vei avea nevoie de o placa de windsurf. Placa este o parte importantă pentru acest sport. Ea trebuie să fie pe măsura ta, precum în cazul plăcilor de surf. Mărimea ei, împreună cu o velă adecvată, te va ajuta să te orientezi și să-ți păstrezi echilibrul mai ușor. Începătorii trebuie să folosească o placă mai ușoară, nu una profesionistă. Plăcile trebuie să fie plate și să cântărească în jurul a 20 de kilograme.

Echipamentul și vela de windsurf

Următorul pas este alegerea unei vele pentru windsurf. Acest echipament oferă mișcare prin puterea vântului (prin energia eoliană). În general, începători sunt sfătuiți să folosească vele mici, care nu generează o viteză puternică, ele putând fi manevrate cu ușurință. Pe măsură ce prinzi experiență, poți opta pentru vele mai mari, care să prindă mai multă viteză în mijlocul valurilor.

De asemenea, ai nevoie de funiile de ham, pentru ridicarea și coborârea pânzei, care se leagă de placă. Dacă preferi să practici windsurfing în ape reci vei avea nevoie de cizme din neopren, vestă, costum și lecții minime de orientare pe apă. Pentru apa caldă, unde soarele e arzător, nu uita de creme cu protecție solară și un echipament din materiale lejere, care să nu-ți provoace iritații.

Lecții pentru începători

Acum, că știi deja în mare care este echipamentul necesar pentru practicarea sportului, ai nevoie și de câteva lecții de windsurfing, cu un antrenor priceput. El te va învăța tehnicile esențiale precum menținerea echilibrului și schimbarea direcției de navigare fără a te scufunda. Chiar dacă sportul de apă este extrem de popular, nu te lăsa păcălit de ușurința cu care alții în practică și nu îți cumpăra cele mai ieftine echipamente.

Interesează-te la producători și informează-te cât poți de mult înainte. Astfel, vei reuși să afli ce ți se potrivește. Dacă, însă, nu îți face plăcere să te plimbi prin magazine, alege varianta online. E mai ușoară și oferă informații de calitate. Privește clipul de mai jos. Vei înțelege pas cu pas de ce ai nevoie și cum anume trebuie să pornești într-o astfel de aventură acvatică. Așa că, enjoy și spor la treabă!

Gina Rotaru

 

Sursa/ foto: /www.nauticalrecreation.com / funromtour.ro

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: echipament windsurfing, octombrie, sporturi nautice, windsurfing
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement