Cum alegem schiurile de apă (foto)

Home « Sport « Windsurfing

Înainte de a da iama în magazin pentru a-ți cumpăra schiuri de apă, care să corespundă culorii vestei sau a costumului, este bine să iei în considerare câțiva factori, ceva mai importanți: stilurile, caracteristicile, calibrarea, legăturile și aripioarele. Iar după ce le-ai verificat pe acestea, testează-le. Stilul schiurilor de apă ar trebui să reflecte îndeaproape nivelul de calificare și tipul de schi pe care dorești să-l practici, iar caracteristicile își garantează siguranța și performanța.

Stiluri și caracteristici

Există patru categorii de schiuri de apă slalom: late, după forma corpului, tradiționale și de clasă modială. Schiurile late sunt pentru începători, care au nevoie de mai multă stabilitate. Schiuri cu forme sunt o combinație de schiuri late și tradiționale. Sunt ideale atât pentru începători, cât și pentru schiori cu experiență, oferind mai multă stabilitate decât cele tradiționale.

Schiurile tradiționale de apă sunt populare în rândul schiorilor de competiție, iar schiurile de clasă mondială sunt pentru schiori avansați sau experți întrucât sunt extrem de agresive și necesită experiență în manevrare. Schiurile de începător au, în general, margini ascuțite, iar cele mai avansate au teșituri mai rotunjite. Schiurile Rocker oferă performanță de schi, în funcție de cât de înaltă este curbura. Cu cât este mai înaltă, cu atât mai rapidă va fi cursa.

Dimenisunea

Dimensiunea schiurilor de apeă este foarte importantă. Ai nevoie de o pereche de schiuri care să se potrivească perfect pe greutatea corporală. Spre exemplu, persoane sub 50 kg au nevoie de schiuri de 17.5-20 cm lățime și 100 cm lungime, persoane de 50-80 kg - de 22.5 cm lățime și 100 cm lungime, iar cei între80-110 kg - schiuri de 22.5-25 cm lățime și 110 cm lungime.

Legăturile schiurilor (getele) trebuie să fie confortabile, nu strânse. Dacă sunt prea strânse, există riscul de a vă rupe glezna în timpul sportului. În general, aceste legaturi sunt realizate dintr-un material precum spuma grea. Însă, în ultimii ani, pe piață au apărut și legături dure confecționate dintr-un material precum plastic rigid. Așa că, mare atenție ce cumpărați.

Aripioarele - Încercați înainte de a cumpăra

Aripioarele sunt situate în spate, în partea de dedesubt a schiurilor. Ele au rolul de a păstra direcția de mers, aleasă de cel care le poartă. Dacă acestea nu corescund mărimii schiurilor, există riscul să patinați la propriu, fără a avea control asupra mișcărilor picioarelor voastre, Tocmai de aceea, marea majoritate a magazinelor de specialitate vă permite să încercați înainte de a le achiziționa. Bineînțeles, contra unei taxe. Însă, este mai bine decât să achiziționați schiurile și să nu fiți mulțumite de ele.

Gina Rotaru

Foto: fullhdwpp.com

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: jetski, schi nautic, ski nautic
Inapoi la categoria «« Sport

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement