Cât costă echipamentul de windsurf

Home « Sport « Windsurfing

Adrenalină cât cuprinde pe o placă de windsurf? Atunci ai nevoie de echipamente pe măsură! Fie că ești începător sau avansat, echipamentele adecvate pentru windsurf sunt un must have pentru siguranța proprie. Fiind un sport de adrenalină, la început este nevoie de îndrumare profesională în alegerea echipamentului de windsurf. Noi am ales sfaturile unui expert în domeniu, care ne-a explicat în ce constă echipamentul de bază și între ce prețuri se comercializează...

Dar asta nu e tot! Pentru a practica windsurf este nevoie de cursuri pentru siguranță și inițiere! Iar odată ce ai ajuns la entry level, echipa de profesioniști te va îndruma către echipamentele necesare tipului de windsurf pe care urmează să îl practici: începător, mediu sau avansat! Însă, până atunci, ți-am pregătit câteva informații elementare despre prețuri și echipamente, ca să știi la ce să te aștepți!

Cum funcționează

La winsurf este nevoie de o velă, care funcționează pe post de motor, în funcție de intensitatea vântului. Aceasta prinde vântul, împingându-te în larg. Cu cât intensitatea vântului este mai mare, cu atât vei avea nevoie de o velă mai mare. După velă, vine achiziționarea sceletului scheletul, care trebuie să aibă dimensiunea în funcție de lungimea velei. De asemenea, este nevoie de un mâner ajustabil cu care să poți manevra vela, de nevoie un costum de neopren, cizme de neopren. La final, este alegerea plăcii. Cu cât este mai lată, cu atât este mai bună pentru începători.

Prețuri și echipamente necesare

La începători, se pornește cu echipamente bazice de windsurf formate din placă, grement (velă, catarg, ghiu), costum de neopren, cizme neopren. De asemenea, nu trebuie să lipsească vesta de salvare. Dacă te afli printre cei de vinel mediu sau avansat, echipamentul standard de windsurf constă în 14 piese. Este format din placă, vela, catarg, ghiuri, balene, talpa catargului, legatură flexibilă, scote, scripeți, centură-trapez, pantofi din neopren, costum de neopren, în funcție de condițiile climaterice.

Un echipament de bază complet pentru windsurf poate avea prețuri între 1.000 – 4.500 de euro, sau poate chiar mai mult, în funcție de nivelul de experiență (începător, mediu, avansat) și de marca aleasă. La suma aceasta se mai adaugă piesele vestimentare, ale căror prețuri pot varia între 150 – 700 de euro. Bineînțeles, există echipamente de windsurf second-hand, ale căror prețuri pot ajuge cu 60% mai mici.

Dacă sumele sunt prea mari pentru bugetul vostru, puteți opta pentru echipamente închiriate. Prețurile sunt între 90-110 Ron pe oră, aproximativ 400 Ron pentru o zi întreagă, iar pentru toată săptămâna se poate ajunge la 1.400 Ron. Locurile în care poți practica windsurf în România sunt Herăstrău, Marea Neagră, Delta Dunării.

Gina Rotaru

Foto: activeadventures.co.uk

 

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: echipament windsurf, placa windsurf, windsurf, windsurf Romania
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement