Sporturi nautice de vacanță, în Mexic

Home « Sport « Rafting

Te pregătești pentru o vacanță în Mexic? Atunci trebuie să știi din timp ce trebuie să experimentezi! Nu ne referim la preparate culinare, ci la distracții pe apă, cu adrenalină, pe care le poți practica singur sau cu familia. Asta pentru că Mexic este una dintre destinațiile de vacanță cu mare potențial turistic, oferind oportunități diversificate de neegalat când vine vorba de sporturi funny pe apă! Curios ce ți se potrivește?

 

Poți opta pentru banana, scuba diving în peșterile subacvatice, o tură pe jet ski, caiac sau poți face surf de calitate pe coastă. Orice ai alege, fii sigur că distracția e garantată! Ai grijă doar să optezi pentru un ghid cu experiență, pentru a te feri de accidente.

Scuba Diving

Oh da! Dacă ai ajuns în Mexic, peste păcat să nu te avânți într-o expediție de scuba diving. Mexicul este cunoscut ca fiind Sfântul Graal pentru scafandri, fiind unic datorită și este unic datorită recifelor de corali din Insula Cozumel, a apelor tropicale și a școlilor de formare cu renume internațional. În timp ce scafandrii experimentați se pot avânta în peștera Cenote, începătorii și familiile se pot distra la Cancun, unde se găsesc o mulțime de centre. Dacă însă nu preferi scufundările la mari adâncimi, poți opta pentru o tură de snorkeling! În Mexic ai ce vedea!

Surf

La fel ca scuba diving, Mexicul este un paradis pentru surferii experimentați! Valurile sunt la înălțimea așteptărilor, iar imaginea plajelor de sus este spectaculoasă. Dacă nu ai experiență, navigarea în josul Coastrei Pacificului este o opțiune mai sigură și tot atât de fascinantă. Poți admira Baja California, Los Cabos, Mazatlan, Acapulco și Escondido Pueto, toate destinate navigației și surfului.

Caiac și rafting

Caiac și rafting poți experimenta în locuri precum La Paz, Cabo San Lucas, Cancun și Acapulco. Celor cu înclinație spre aventură li se potrivește Veracruz, putând să se bucure de râurile care curg în jos din munți. Marea majoritate a excursiilor încep din orașul Jalcomulco, însă cursele de rafting din Chiapas oferă o mai mare spectaculozitate deoarece treci prin jungla Lacandona.

Șalupa

O altă modalitate inedită de a te bucura de junglă, este o tură cu șalupa! Nu alegeți un tur de viteză, ci bucurați-vă de traseu prin Laguna Nichupte și de călătoria prin mangrove, până la ieșirea spre Oceanul Pacific. Dacă veți timp, nu ratați o mică oprire pentru scuba diving printre cel mai mare al doilea recif de corali din lume. Este o excursie perfectă pentru o vacanță cu familia în Mexic, dar care necesită ghid pentru a o putea explora în toată splendoarea ei. Enjoy!

Gina Rotaru

Foto: peteswickedtravels.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: caiac, scuba diving, sporturi apa, sporturi nautice, surf, vacanta Mexic
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement