Rafting prin jungla Amazonului (foto)

Home « Sport « Rafting

Adrenalină la maximum și peisaje uluitoare? Alegem rafting pe râurile Anzu și Jatunyacu din adânca junglă cu faună sălbatică: Amazon. O vacanță de trei zile, care poate oferi o experiență de viață impresionantă! Este perfectă atât pentru experimentați, cât și pentru începători, aici existând toate tipurile de râuri pentru rafting. Cât costă o asemena excursie și care sunt cele mai aventuroase traseee?

 

Nouă ne-a atras atenția Ecuador Aventure, care se avântă pe apele celor mai tentante râuri. La aceștia se poate practica rafting pe râurile amazoniene pe tot parcursul anului, exceptând luna iunie, alături de o echipă de profesioniști. Temeratura pe timpul zilei în Amazon variază între 20-35 grade, iar noaptea se încadrează între 18-22 grade.

Ziua 1: Drumeție prin jungla amazoniană

Prima zi este de cunoaștere! Turiștii pornesc, împreună cu o echipă specializată, într-o drumeție prin jungla amzoniană! Traseul începe de la Quito, se continuă la sud-est peste Anzi prin celebrul Drum al Vulcanilor (timp de 2 ore), pentru a ajunge la Papallacta Hotsprings Spa Resort, situat într-o pădure între Antisana și Vulcanii Cayambe. Pe drum, aventurierii se pot bucura de priveliști fantastice cu văi, cascade naturale și peisaje pline de verdeață.

Odată ajunși la Papallacta, turiștii pot alege să înoate într-una din cele 9 piscine termice diferite. Resortul oferă, de asemenea, servicii de spa, precum masaje, aromoterapie și alte tratamente opționale, care pot fi rezervate înainte de plecarea în expediție. După masa de prânz, urmează a doua porție de adrenalină... turiștii își continuă traseul spre est, pe un drum pitoresc, care coboară spre orașul amazoniană din Tena, casa tradițională a diferitelor popoare Kichwa. Și, după un al doilea traseu de trei ore, se ajunge la cabana principală, sitruată pe marginea unui fluviu amazonian.

Ziua 2: Rafting pe Anzu (clasa a II +)

Ziua a doua începe cu rafting de încălzire pe Râul Anzu, de-a lungul căruia există peisaje spectaculoase junglă. Această expediție de rafting, ce durează 2.30 ore, oferă grupului oportunitatea de a practica rafting în echipă, în mijlocul junglei. De asemenea, odată ajunși la punctul de finish, se organizează un picnic de relaxare pe malul râului, unde priveliștea este absolut spectaculoasă, apoi întoarcerea se face organizat, cu un autoturism. După-amiaza, există opțiunea de a vizita Isla Amazónica, un sanctuar al animalelor sălbatice, aflat pe râul Tena, casa a numeroase specii de maimuțe, păianjeni, veverițe și alte animale sălbatice native. Seara se organizează o gină grandioasă, la cabana din mijlocul junglei.

Ziua 3: Rafting de adrenalină pe Jatunyacu (clasa III +)

Echipa vă v-a conduce la Parcul Național Llanganates, care se extinde din vârful Anzilor în jos, până în bazinul Amazonului. Apa care se adună în această zonă, formează Râul Jatunyacu, considerat cel mai bun râul din Ecuador, pentru o zi de rafting de nivelul III-III. Astfel că, va fi o zi plină de adrenalină! Peisajul îți taie răsuflarea, iar obstacolele și rapiditatea cu care se desfășoară cursa de rafting îți va ține sufletul în loc! Motiv pentru care, excursia va fi una chiar de neuitat. Cursa durează 4.30, cu o pauză de 30 de minute la jumătate. La finalul cursei de rafting, întoarcerea la cabană se va face cu ajutorul unei mașini de teren.

Prețul pentru o escapadă de trafting, de trei zile, variază între 800 și 1.200 de euro, în funcție de nivelul pe care dorești să îl practici. Prețurile nu include biletele de avion, cazarea sau mesele. Însă, înainte de a te avânta într-o astfel de expediție, ai grijă la bagaj... ai neapărată nevoie de încălțăminte impermeabilă, lanternă, pălărie (sau șapcă), costum de baie și spray de țânțari. Dacă nu ai experiență în rafting, optează pentru firme specializate în rafting pentru începători. Pe râurile din jungla Amazon se poate practica rafting de toate nivelele I (ușor), II (începători), III (intermediar), IV (avansat) și V (expert).

Gina Rotaru

Foto: ecuador-adventure.com

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement