Rafting de aventură pe Buzău!

Home « Sport « Rafting

Adrenalină de toamnă, la cote maxime? Nu trebuie să dai fuga în străinătate, ci o poți experimenta aici, la tine acasă! Vorbim despre o distracție pe apă în România: rafting pe Râul Buzău! Numărul pasionaților de rafting crește, iar organizatorii acestor sporturi nu stau pe gânduri: lansează tot mai multe bărci gonflabile la apă, chiar și pentru cei mai neexperimentați. Astfel că, astăzi trecem de la rafting pe Jiu, la o porție de rafting pe Râul Buzău! O experiență inedită, care ar trebuie încercată măcar o dată-n viață! Merită!

Învățăceii pot experimenta rafting pe Râul Buzău, pe ape line, fără obstacole, iar experimentații se pot avânta la rafting pe Râul Buzău, pe ape repezi, într-o expediție unică, asistată de antrenori. Peisajul e superb, apa tocmai bună de distracție așa că... go for it!

Rafting pe râul Buzău

Când spunem rafting, gândul ne sare imediat la Jiu! Este cea mai cunoscută locație din România afiliată acestui sport. Este locul în care se strâng anual sute, sau poate chiar mii, de pasionați. Nu sunt mulți cei care cunosc senzațiile oferite de rafting pe Râul Buzău, iar vina se datorează, în mare parte, lipsei de promovare. La fel ca pe Râul Jiu, se poate face rafting pe Râul Buzău pe aproape toată perioada anului.

Structura traseului ajută la practicarea sportului în orice anotimp, datorită pădurilor care opresc rafalele de vânt să bată cu forță în apele răului. Zona de rafting pe Râul Buzău se practică după barajul Siriu. Locație de unde se prelucrează apa la una sau la două turbine, în fiecare zi. Este o zonă prielnică începătorilor, care vor să încerce senzația de rafting pe Râul Buzău, dar care vor să și avanseze cu timpul la un grad de dificultate mai ridicat.

Rafting cu obstacole de nivel 1-3

Dacă e și pentru începători, nu înseamnă că nu există obstacole. În funcție de traseu, experiența unui rafting pe Râul Buzău poate diferi simțitor. Râul Buzău are obstacole de nivel 1-3, sectoare rapide prin îngustarea albiei, urmate de zone largi de recuperare. În câteva cuvinte: adrenalină și relax deopotrivă, cât să te mențină în priză pe toată durata traseului.

O experiență vibrantă, pe care trebuie să o încerci numai cu un antrenor specializat. Indiferent dacă ai experiență sau nu în practicarea raftingului, este bine să mergi în echipă, alături de specialiști în domeniu. Este mai sigur și îți poate oferi o porție bună de distracție, indiferent dacă alegi să faci rafting pe Râul Buzău sau pe Râul Jiu.

Gina Rotaru

Foto: Teamadventure.ro

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement