Rafting de adrenalină pe Tanagro (foto)

Home « Sport « Rafting

Distracție pentru întreaga familie... rafting pe râul Tanagro! După ce am făcut primii pași în rafting pe Buzău sau Jiu, este vremea unei vacanțe în toată regula! Iar în materie de rafting, Italia o poate oferi oricui, indiferent de gusturi sau pretenții. Poți practica rafting de aventură, rafting de adrenalină sau rafting funny pentru întreaga familie. Tot ce trebuie să faci este să dai o fugă în Cilento... pe râul Tanagro!

Agențiile de turism au grijă să-și întrețină clienții, fiind atente la fiecare detaliu, iar escapadele vor fi, dacă nu perfecte, cu siguranță funny pentru toți membrii familiei. Mai ales că în această perioadă ofertele curg, iar concurența este destul de mare. Motiv pentru care, poți găsi o excursie la prețuri foarte, foarte mici.

2 în 1: travel & rafting

Turul de rafting pornește de la Grota Petrosa și coboară pe râul Tanagro. Pe traseu, turiștii au parte atât de adrenalină, cât și de peisaje remarcabile, datorită bogăției naturale a zonei. Pe râul Tanagro, raftingul poate fi practicat atât de adolescenți și adulți, cât și de copii. Iar excursiile se fac în mod organizat, cu porniri din locuri diferite, în funcție de tipul de rafting ales: fun sau adrenalină. Iar după o porție zdravănă de rafting, turul agențiilor oferă și mini excursii în grota Petosa sau la vestita mănăstire Carthusian Padula, ce aparține Patrimoniului Mondial UNESCO.

Adrenalină maximă, la prețuri minime

De la Marina di Camerota până la Râul Tanagro sunt aproximativ 100 km, care pot fi parcurși în aproape o oră jumătate. Majoritatea firmelor nu oferă transport, iar turiștii care vor să practice rafting pe Tanagro pot lua un taxi sau pot închiria o mașină. Tururile încep vara de la orele 9.00; 12.00. 15.00 și 18.00, iar iarna sunt organizate la 10.00, 13.00 și16.00 și durează în jur de 3 ore.

Startul se dă la Grota Pertosa, iar echipele se organizează în funcție de preferințele turiștilor. Se poate face un tur single, în care merge un turist cu instructorul, sau în grup de 6 persoane. Prețul pentru single este de 35 de euro, iar pentru un glup de 6 se discută la fața locului. Însă, în acești bani nu intră prosoapele și cizmele de cauciuc.

Firmele îți asigură instructori și echipamentul de rafting obligatoriu: costum impermeabil, sacou impermeabil, vesta de salvare, casca de protecție și padele. Cât despre ghizi... veste bună! Marea majoritate știu și italiană și engleză! Singura problemă: trebuie să vă faceți rezervare cu trei zile înainte, pentru că, în această perioadă, cererile sunt foarte mari.

Gina Rotaru

Foto: Cilento-travel.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: rafting, rafting Romania, rauri rafting
Inapoi la categoria «« Sport

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement