Marathon de rafting și caiac pe Mureș

Home « Sport « Rafting

Sport extrem, adrenalină cât cuprinde și ambarcațiuni de viteză! Se întâmplă în Valea Mureşului unde se va desfășura pentru al patrulea an consecutiv două mari concursuri nautice: concursul amator de rafting, caiac și canoe numit „Mureş Marathon” şi concursul de slalom pe ape repezi. Se așteaptă multă distracție, mulți vizitatori și mulți stropi de apă! Cât despre competiție, se anunță una destul de strânsă dat fiind că este al patrulea an de organizare, iar participalții sunt de la an la an mai expetrimentați!

Un motiv bun pentru a vă programa o vacanță de câteva zile în Valea Mureșului, în plin sezon turistic! Asta pentru că startul evenimentelor se va da în 20 aprilie, iar dificultatea traseului este între ZWC – WWII. Va fi o perioadă tocmai bună pentru a îmbina relaxarea unei vacanțe pe plaiuri mioritice cu adrenalina sporturilor nautice de vară! Cine știe, poate vă va prinde fiorul adrenalinei și veți spune DA unei curse nebune de rafting pe Mureș...

Regulile „Mureș Marathon”

Startul se dă în localitatea Meștera, pe malul stâng a râului, la data de 20 aprilie 2013, ora 14:00. În zona de start vor sta su suftelele la gură atât organizatorii, cât și zeci de turiști curioși, care vor vea să se molipsească cu măcar uo parte din curajul concurenților. Fiecare echipă/concurent va primi un număr de concurs imediat la plata taxei de participare. Concurenții sunt obligați să oprească la punctul de control și să semneze tabelul aflat la fața locului. Chiar dacă anii trecuți nu au fost înregistrate incidente, organizatorii au grijă ca la fața locului să existe o echipă de asistență medicală.

Taxe și traseu

Defileul poate fi accesat cu automobilul pe DN 15 sau cu trenul din direcţia Deda sau Ciceu. Proba da slalom va începe de la ora 10.00, locaţia acesteia ca fi făcut cunoscut vineri (19 aprilie). Startul la maraton se va da în localitatea Meştera la ora 14.00, iar finişul va fi în localitatea Răstoliţa. Distanţa pe care trebuie să parcurgă fiecare concurent sau echipaj este de 24 km. Punctul de înregistrare se va afla lângă slalom respectiv la locul de start al concursului, în Meştera lângă podul de pe Mureş, pe malul stâng al râului.

Înregistrarea se va putea face în ziua concursului între orele 8:00 şi 13:00 dimineaţa sau electronic completând formularul on line. Fiecare participant trebuie să-şi prezinte echipamentul de protecţie şi trebuie să plătească taxa de înscriere în dimineaţa concursului. Fiecare participant sau echipaj va primi un număr de concurs. Taxa de înregistrare variază între 20 și 35 ron în funcție data înscrierii.

Gina Rotaru

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: caiac, concurs caiac, rafting, rauri rafting, regate
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement