Competiție pe ape repezi, în Mureș

Home « Sport « Rafting

Start la rafting în România! Începe sezonul competițiilor naționale de rafting și a regatelor internaționale! Marile companii producătoare de ambarcațiuni de pregătesc intens pentru sfârșitul primăverii și pentru întreaga vară întrucât atunci se vor organiza cele mai multe regate pe mările lumii. Iar la noi distracțiile au început deja cu rafting pe Mureș! Startul nu îl dă Marea Neagră, cum ne-am fi așteptat, ci prima competiție va fi rafting pe Mureș! Autoritățile locale au organizat un concurs pe ape repezi de munte, în cadrul căruia se vor întrece cei mai experimentați navigatori cu caiacul!

Înscrierile în cadrul competiției denumită „Mureș Marathon” au început deja, iar startul va fi dat în data de 19 Aprilie, când cei mai ambițioși conducători de caiac și canoe se vor întrece pe un traseu cu obstacole. Întregul spectacol pe ape va fi atent urmărit de autorități, dar și de pasionați de rafting de adrenalină, care își vor susține preferații de la punctul de start și finish. Competiția de rafting pe Mureș se află la cea de-a IV-a ediție, iar în cadrul acesteia se va regăsi și celebra echipă Outhdoor Experience, care a făcut valuri la propriu în anii precedenți! Așadar, nu ne rămâne decât să ne pregătim bagajele și să mergem să simțim adrenalina competiției live, de pe malurile râului Mureș! Veniți și voi la o tură de rafting pe Mureș?

Data: 19-21 Aprilie! Locația: Defileul Mureşului

Emoția competiției de rafting pe Mureș va începe la primele ore ale dimineții (10.00) când ambarcațiunile se vor alinia în așteptarea startului. În ciuda vechimii sale și a renumelui, competiția de rafting pe Mureș - „Mureș Marathon” - este dedicată amatorilor. Ea se va desfășura în perioada 19-21 în Defileul Mureşului și va avea mai multe probe de concurs, pentru fiecare pasionat de sporturi nautice pe ape repezi. Astfel, concurenții vor trece prin probe de caiac, canoe, rafting și slalom pe ape de munte repezi, cu obstacole. Traseul competiției de rafting pe Mureș va fi unul destul de dificil, încadrându-se în nivelurile ZWC - WWII, spun organizatorii competiției.

Linia de start se află în localitatea Meştera, iar linia de finiș se regăsește în localitatea Răstoliţa. Astfel, concurenții vor trebui să parcurgă într-o cursă nebună de rafting pe Mureș 24 de kilometri, ocolind obstacolele și ignorând dificiltatea traseului. O competiție destul de interesantă ținând cont că vorbim despre amatori, care vor da tot pentru a ajunge măcar printre primele trei locuri. Dacă vrei să te regăsești printre ei, încă te mai poți înscrie la competiția de rafting pe Mureș! Pentru înscrieri este necesară o taxă, iar în condițiile minime de participare care trebuie îndeplinite sunt purtarea purtarea vestelor de salvare şi a căștilor de protecţie pe tot parcursul concursului, asigurarea echipamentului necesar, participare pe propria răspundere și participantul la cursa de rafting pe Mureș trebuie să fie un bun înotător.

Gina Rotaru

Foto: adevarul.ro

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: rafting, Rafting Jiu, rafting Mures, rafting Romania
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement