Caiac pe râuri albe de munte

Home « Sport « Rafting

De la mare la munte... și vicerversa! Vara asta, n-avem limită la sporturi nautice! De la windsurf și până la caiac pe ape repezi, pasionații și-au luat deja echipamentele și au dat startul la distracție în cele mai năstrușnice zone ale lumii. Iar România nu face rabat de la distracție pe ape! Dacă în Marea Neagră au început cursele de ski nautic sau windsurf, pe râurile de munte și-au făcut apariția caiacele și plăcile de hydrospeed!

 

În fiecare weekend pe râurile cu ape repezi se organizează competiții de caiac, canoe sau hidrospeed, iar pe râurile cu apă lină începătorii își exersează mișcările și îndemânarea pe apă! Ce spuneți, dăm și noi o raită cu caiacul pe ape de munte? Aventură, adrenalină și instructori cu experiență. Sunt câteva lucruri pe care le găsești într-o expediție de rafting pe munte. Printre cele mai căutate râuri de munte din România pe care se poate practica sportul sunt Mureș, Jiu, Basca, Buzău și Crișul Repede.

Cursuri și prețuri

Caiacul pe ape repezi de munte este un sport extrem care a prins de minune în România. În fiecare an numărul practicanților crește, iar școlile de navigație se mândresc chiar și cu pasionați care doresc să crească nivelul de experiență. Cursele de rafting pe ape repezi de munte se practică, de obicei, în echipe îndrumate de instructori cu experiență în sporturile de adrenalină. Începătorii sunt îndrumați spre practicarea navigației cu caiacul spre râuri liniștite, iar experimentații intră în cursa nebună cu instructorul alături. Sunt măsuri luate pentru siguranța navigatorilor, care îi formează pe începători și le oferă alte perspective și experiențe profesioniștilor.

Din cauza cursurilor destul de scumpe, mulți pasionați începători aleg să învețe să navigheze cu caiacul pe ape repezi din stafurile prietenilor sau a celor care au trecut prin sălile de cursuri specializate. Din păcate, acest stil de practică poate duce la dezvoltarea unor obiceiuri greșite, ce duc la accidentări. Optați întotdeauna pentru cursuri cu instructori autorizați, cu experiență, care să vă învețe mișcările corecte. Cursurile de navigație costă între 100 și 400 de euro, în funcție de numărul de zile de practică.

Astfel, pentru trei zile un începător plătește nminimum 100 de euro și învață elementele de bază corecte pentru navigația cu caiacul pe ape repezi. Bineînțeles, în această sumă nu intră echipamentul, care poate fi achiziționat sau închiriat, în funcție de posibilități. Pentru un curs complet de cinci zile se plătește în jurul a 350 de euro, sumă în care intră și echipamentul. Din cinci zile de curs, patru sunt de lecții teoretice și practice, iar în ziua a cincea se pune în aplicare cele învățate pentru a se obține certificatul de absolvire al cursului. Bineînțeles, prețurile cresc în funcție de nivelul râului și experiența practicantului.

Gina Rotaru

Foto: saavedrablackbulls.pbworks.com

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement