Atracțiile sezonului: Navigația pe ape de munte

Home « Sport « Rafting

Odată cu primăvara, începe distracția nautică! Chiar dacă temperaturile nu ne permit o distracție la malul mării, precum înotul sau windsurfing-ul, apele de munte sunt deschise oricăror oportunități! Este perioada în care iubitorii de distracție și adrenalină nautică își pot îndrepta privirile către sporturi relaxante sau extreme pe râuri de munte! Și, slavă Cerului, avem de unde alege! De la râuri de munte cu ape limpezi și până la râuri de munte cu ape repezi, toate sunt pline de turiști, care se întrec în competiții de diverite niveluri. Unde și cum anume de putem distra pe apele de munte?

Ei bine, dacă nu ai testat până acum sporturile nautice de munte, ar fi cazul să îți iei echipamentul și să dai iama într-o mini excursie până la cel mai apropiat râu! Iar după prima experiență, tentația de a spune DA unor aventuri și mai mai, va fi triplă! Pe cuvânt de ... testeri! Pentru început, noi îți vom spune ce sporturi poți practica pe râurile de munte și cam care sunt prețurile pentru fiecare în parte! Nu de alta, dar fie că ești începător sau avansat, tot ai nevoie de o echipă cu care să te sfătuiești și alături de care să concurezi. Nu crezi?

Rafting, caiac, canoe

Sunt primele sporturi care îți trec prin minte când te gândești la ape de munte. Sunt printre cele mai cunoscute, însă nu sunt singurele! Primăvara devreme poți experimenta șoi scufundările pe râuri de munte, windsurfing-ul, plimbările cu vaporașul, iar lista poate continua. Cât despre prețuri și locații, să le luăm pe rând.

Rafting-ul este un sport clar de adrenalină, care poate fi practicat pe râurile cu ape repezi, precum Râul Bistriţa (în aval de Vatra Dornei), cheile Zugreni, Toancele sau Vatra Dornei spre Crucea! Traseele nu sunt recomandate pentru persoanele fără experiență. Iar dacă te regăsești printer acești și îți doprești neapărat, apelează la un instructor care să te acompanieze. Costul unei ture pe ape repezi începe de la 150 lei în această zonă.

Caiac – Canoe poate fi testat fără probleme pe râuri precum Crişul Repede, Crişul Pietros, Mureș și pe Arieş. De asemenea, sportul poate fi practicat cu lejeritate și în matamureș, pe Repedea, afluent al râului Latorița.

Scufundările la munte! Sună ciudat și foarte puțini au încercat. Cu toate acestea, experiența te face să vrei mai mult și mai mul... și mai mult! Unde este locul în care se organizează scufundări? Lacul Beliş, din Munţii Apuseni, pe fundul căruia (25 m adâncime) se regăsește o biserică veche, construită în 1400. Prețul: între 150 şi 1.700 lei, în funcție de nivelul de experiență. Cât despre plimbările cu vaporașul, cea mai plăcută navigație se poate simți pe Vidraru și pe Bicaz, unde 30 de minute poate costa între 10 și 15 lei. Mulți spun că se merită pentru frumusețea și senzațiile oferite... Tu ai testat vreuna dintre ele? Dacă da, te așteptăm cu experiețe!

Gina Rotaru

Foto: www.x-tours.ro

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: caiac, concurs caiac, navigatie, rafting, rauri rafting, regate
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement