Adrenalina la cote maxime: rafting în România

Home « Sport « Rafting

Nautica Magazine îți recomandă astăzi un sport pentru care trebuie să te înarmezi cu mult curaj, să știi să înoți, să îți menții poziția și pe râu, și în barcă: raftingul. Pe lângă antrenamentul fizic pe care îl capeţi, raftingul oferă şi alte beneficii, cum ar fi dezvoltarea spiritului de echipă, capacitatea de coordonare, revitalizarea optimismului şi, nu în ultimul rând, un bun prilej de socializare!

Numărul mare de râuri din România permite practicarea raftingului atât pentru începători, cât și pentru cei avansați. Cele mai bune trasee sunt în defileul Jiului, între Munții Vâlcan și Parâng, pe Mureș, în sectorul Toplița-Deda, Crișul Repede (recomandat începătorilor), din zona Bulz până în satul Vadu Crișulu, râul Bistrița - cu 12 kilometri de traseu special pentru a bate recorduri la nivelul de adrenalină - recomandat numai experimentaților.

De asemenea, Valea Cernei oferă senzaţii tari pentru aventurieri în apropierea Băilor Herculane și râul Nera, din punctul care traversează Cheile Nerei până în Valea Beușniței.

Regulile practicării raftingului

Atunci când este vorba de furia apelor, te urci în barcă numai cu gândul că vei respecta forța valurilor. Echipamentul special cu toate componentele sale este obligatoriu și necesar pentru o distracție pe cinste, chiar dacă unele piese par în plus. De exemplu, vesta cu guler îți va proteja coloana și gâtul în caz de accident, iar costumul și încălțămintea specială îți vor asigura flotabilitatea dacă se întâmplă să cazi din barcă. La fel de obligatorie este și casca de protecție - cred că nu este nevoie să mai înșirăm avantajele folosirii unei căști de protecție atunci când practicăm sporturi. Și, nu în ultimul rând, malurile trebuie evitate pentru a nu se produce eventuale accidente.

Ce zici, ne împărtășești o întâmplare la rafting?

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: teamadventure.ro

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement