Premieră! Ski nautic pentru sportivii cu dizabilități pe Siutghiol

Home « Sport « Jetski

În sfârșit ne aliniem și noi cu standardele europene! Cel puțin în privința drepturilor privind facilitățile oferite sportivilor cu dizabilități din România! Pentru prima oară în România, sportivii vor putea practica ski nautic pe Siutghiol. O spun autoritățile constănțene, care au amenajat pentru aceștia diferite piste de sport și multe posibilități de practicare a sporturilor nautice! O veste îmbucurătoare, care ne face mândri că există români cu inițiativă și în România! Amenajarea a avut loc cu ocazia începerii Jocurilor Naţionale Paralimpice, care se vor desfășura în perioada 27-31 Mai.

Astfel sportivii cu dizabilități din România se vor putea bucura și intra într-o competiție profesionistă la sporturi nautice cunoscute precum ski nautic sau pescuit sportiv. Cât despre cei îndreptați către sporturile de teren, autoritățile au avut grijă să amenajeze piste de atletism, zone de tir cu arcul, tenis de masă și bashet! Va fi un eveniment de anvergură, în cadrul căruia spiritul competițional se va face simțit din aerul respirabil. Un moment unic în România, pe care îl vom urmări cu toții cu emoție și plăcere! Așadar, dacă aveți posibilitatea, nu ratați evenimentul! Este o premieră admirabilă, care ar putea deveni o tradiție în Constanța.

Program competițional

Programul competițional se va desfășura în perioada 27-31 mai cu întreceri la șase sporturi adaptate pentru sportivii cu dizabilități: atletism, tir cu arcul, tenis de masă, ski nautic, baschet şi pescuit sportiv. Ski-ul nautic este o disciplină recent introdusă, făcând premiera acestui eveniment organizat la Constanța. Deschiderea evenimentului va avea loc pe stadionul„Farul”. O arenă pe care se vor desfășura întrecerile de atletism şi tir cu arcul. În zilele de 28 şi 29 sportivii cu dizabilități vor putea intra în competiție în curse ski nautic, dar și competiții de tenis de masă. Partidele de pescuit sportiv vor avea loc în data de 30 mai, pe Lacul Corbu.

„Întrecerea de ski nautic se va desfăşura pe lacul Siutghiol, la Baza Nautică Pinguin”, a declarat Ion Gembăşanu, preşedintele Asociaţiei Judeţene Constanţa a Sportului pentru Persoane cu Handicap, anunță Ziua de Constanta. Vor fi trei zile de distracție, la care vor participa nu doar sportivi cu dizabilități, ci și autorități și oameni de rând, pentru a-i susține pe aceștia de pe margine. Iar asta nu e tot! Pe lângă competiții, turiștii se vor putea îndeletnicii pe apele constănțene cu plimbări cu barca și posibilitatea de a practiva diferite sporturi nautice, indiferent de vinelul de pregătire deținut! Așadar, este o perioadă bună pentru o a dua mini vacanță de primăvară, după cea de 1 Mai, nu credeți?

Gina Rotaru

Foto: Adevarul.ro

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: evenimente nautice, schi nautic, ski nautic, sportivi wakeboard
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement