Greșeli de începător: Achiziționarea unui Skijet

Home « Sport « Jetski

Entuziasmul de început poate face gaură în buzunare! O spun chiar și cei mai experimentați navigatori, care se joacă cu ambarcațiuni de mii sau zeci de mii de euro. Dacă abia ți-ai luat permisul de navigație și ești pe punctul de a îți achiziționa un skijet, trebie să ții cont de câteva lucruri esențiale! În caz contrar, te poți trezi nu doar cu buzunarele goale, ci și cu costuri suplimentare pe care nu le poți susține.

 

Pentru început, pe orice se plătește impozit! Înainte de achiziționarea unui skijet, interesează-te care sunt sumele pe care trebuie să le plătești la stat pentru acesta, în funcție de model și cai putere. Odată ce ai aflat aceste lucruri, putem trece la etapa următoare: achiziționarea skijet-ului în sine! Un skijet nou este o investiție costisitoare, iar odată achiziționat nu se va transforma într-un gadget distractiv, ci într-o jucărie în care trebuie să investești constant. Tocmai de aceea trebuie să îți faci planul de bătaie și socotelile înainte de a spune DA. Iată câteva sfaturi privind achiziționarea unui skijet pentru începători.

1. Începătorii nu ar trebui să cumpere skijet-uri noi. Folosirea unui skijet nou necesită câteva proceduri esențiale de lansare la apă și este puțin probabil ca un începător să le poată face ca la carte. Pentru începători sunt recomandate skijet-urile second hand, care au rulate. Vorba aceea, este mai bine să faci greșeli de începător cu o mașină ieftină, decât cu una scumpă.

2. Atenție la numărul de pasajeri. Un începător își va lua avânt la skijet-uri perfomante cu două sau trei locuri. Sunt perfecte pentru distracția cu prietenii sau familia, însă trebuie luat în considerare că, odată cu experiența, vine și schimbarea. Un skijet pentru începător trebuie să fie pe măsura lui, cu un loc, maximum două, pentru a putea fi manevrat cu ușurință.

3. Subestimarea greutății. Un skijet obișnuit, de o persoană sau două, nu este tocmai ușor. El poate fi ridicat relativ ușor de doi adulți. Dacă optezi pentru unul de mai mari dimensiuni, probabilitatea de a ieși în larg de câte ori dorești este mai mică. Nu de alta, dar este nevoei de un grup de adulți ca să îl ridice.

4. Diferența de lungime. O ambarcațiune de o persoană poate avea în jur de doi metri lungime, ceea ce înseamnă că virajele strânse vor fi mai ușor de realizat. Un jetski de trei persoane poate avea o lungime de aproximativ trei-patru metri. Iar în ceea ce privește manevrabilitatea, este o diferență uriașă.

5. Costurile de întreținere. Piesele marine sunt scumpe. Iar ăn timp ce la piese second hand se mai poate negocia, la skijet-urile noi prețurile se aliniază. Precum în cazul autoturismelor, și acestea au nevoie de schimb de filtru și de ulei, iar diferența motorului și a anilor de producție contează enorm la costul lor. Prețul mediu de întreținere a motorului în patru timpi este în jur de 100 de euro. Iar lista poate continua. Așadar, fă-ți calcului și cască bien ochii de două ori înainte de achiziționarea oricărui skijet.

Gina Rotaru

Foto: Voices.yahoo.com

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: motor skijet, preturi skijet, skijet, vanzare skijet
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement