Flicflac pe skijet-uri (video)

Home « Sport « Jetski

Tumbe, salturi la înălțime și înclinări periculoase. Sunt ingredientele noului trend în materie de sporturi nautice de adrenalină: PWC freestyle! Sau, pe românește, Flicflac pe skijet! După ce snowboarderii au făcut ravagii printre pasionații de senzații tari, a venit rândul nauticilor să se dea în stambă! Astfel că, skijet-ul a devenit ustensila cea mai utilizată în sportul de aventură pe apă! Curioși cum se fac tumbele pe apă, la viteze de peste 50 de kilometri pe oră? Luați o gură de aer și relaxați-vă înainte pentru că imaginile vă vor tăia răsuflarea.

Cei mai buni piloți nautici s-au întrecut în manevrarea skijet-ului la viteze periculos de mari, reușind să facă o serie de acrobații de toată frumusețea. Nu este un sport „just for fun”, ci o adevărată industrie. Există producători de skijet-uri pentru Flicflac, profesori pentru tactica manevrării skijet-ului, îmbrăcăminte impermeabilă și profesori de practică.

Piruete la hight level

Echipamentul este asemănător cu cel pentru windsurfing: cizme din neopren, vestă, mănuși ambrazive și costum impermeabil, asemenea scafandrilor. De obicei, skijet-urile sunt mai mici (doar pentru o persoană), stâlpul de prindere a mâinilor este implementat în coca skijet-ului (nu în laterale ca la motociclete sau skijet-urile normale), motoarele sunt mai puternice, iar rezervorul este încărcat cu strictul de combustibil necesar. Astfel, în cazul unui accident, să nu existe pericolul unei explozii.

Practicarea sportului se începe prin lecții privind tehnicile de manevrare a skijet-ului. Ulterior, după ce stăpânești toate mișcările, vei începe să faci înclinări cu skijet-ul la viteze mari. Pasul următor va fi constituit din mici ridicări ale skijet-ului pe apă, urmate de înclinarea verticală a acestuia. După ce vei căpăta experiență și îndemânare în manevrarea lui corectă, după tehnicile învățate, abia atunci vei putea testa piruetele în aer (flicflac-ul).

Trucurile experimentaților

Ingredientele cheie ale acestui sport de adrenalină sunt echilibrul, controlarea direcției și stabilitatea. Practicanții cu experiență știu că toate trucurile spectaculoase pentru privitori se pot face doar la viteze foarte mari! Culmea, cea mai grea mișcare, spun majoritatea dintre experinemtați, constă în menținerea skijet-ului cu pivotul în sus. Acest truc necesită multă îndemânare, un echilibru aproape perfect și un control nemaipomenit asupra ambarcațiunii.

Pentru o explicație ceva mai detaliată, v-am pregătit un clip. Imaginile sunt cu schiorul nautic Roc Florjancic, în Finala Mondială IJSBA 2012, organizată pe Lacul Havasu City, Arizona. Nu încercați să copiați mișcările! Necesită ani grei de antrenament și asistența unui antrenor cu experiență.

Gina Rotaru

 

Foto: images.devilfinder.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: jetski, noiembrie, skijet, sporturi pe apa
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement