Adrenalină pe skijet... la prețuri românești (foto)

Home « Sport « Jetski

Cum a dat soarele, cum ne-am dus cu gândul la bălăceală! O raită cu skijet-ul la turație maximă... cine nu ar fi tentat de o asemenea experiență! Iar dacă o faci fără să fi îndrădit de barierele lacurilor strâmte, atunci chiar că simți libertatea până în măduva oaselor! Așa că, ne-am îndreptat atenția către Marea Neagră! Largă, spațioasă și destinată pasionaților de jucării nautice, care fac spectacol după spectacol pentru turiștii de pe litoralul românesc! Ce spuneți, dăm și noi o tură?

Alegem skijet-ul! Însă, înainte de toate, să ne pregătim bagajele și bugetul, pentru că distracția nautică nu pare să fie foarte ieftină pe litoralul românesc! Prețurile afișate la centrele de închiriere a skijet-urilor sunt destul de piperate, iar distrația poate să te ducă la milioane bune, în decurs de câteva minute! Semn că adrenalina pe skijet în marea Neagră a devenit un lux, pe care puțini pasionați și-l pot permite. Ce e de făcut în astfel de situații și cum te poți bucura de o raită economică pe skijet, în Marea Neagră?

Cumpărare sau închiriere

Dacă ești cu adevărat pasionat și ai practica sportul reculat, ca orele de masă, atunci clar este pentru achiziționarea unui skijet! Chiar dacă prețurile de vânzare nu sunt de nivelul salariului mediu pe economie, poți strânge și de poți bucura de o achiziție de durată. Prețul unui skijet pe piața din România poiate porni de la 1.500 de euro (second-hand) și poate depăși 10.000 de euro. Totul ține de marca skijetului și caii putere care stau sub „capotă”. Chiar dacă la prima vedere îți poate părea o investiție prea mare, după un calcul privind ieșirile în larg cu skijet-ul și cât ai plăti pe închirierea lui, s-ar putea să ieși într-un mare avantaj.

Spunem asta pentru că închirierea unui skijet la centrele specializate de pe litoralul românesc îți cam golește buzunarele. Aici calculele se fac în funcție de timpul pe care vrei să îl petreci pe mare. Astfel că, în 2012 prețurile porneau de la 80-100 ron și depășeau 400 de ron pentru 10 minute sau o oră în largul mării. Mai exact, anul trecut 10 minute = 100 lei, 30 minute = 200 lei, iar 60 minute = 350 lei. Dacă, însă, optezi pentru închirierea unui skijet la unul dintre hotelurile aflate pe litoral (unele au oferte, precum Hotel Rex), prețurile pot fi mai mari cu 50 de ron, în funcție de caii putere de care beneficiază modelul de skijet.

Economie în doi

Dacă nu îți permiți niciuna dintre bvariantele de mai sus, mai există o soluție, pentru care însă este nevoie de permis de navigație. Poți face prețuș pe jumătate cu unul dintre amicii cu care ești în vacanță, însă unul dintre voi trebuie să aibă permis de navigație dacă skijet-ul este mai mare de 7 metri, iar puterea motorului său este mai mare de 20 cp. Astfel, pentru o excapadă în largul mării, de 60 de minute, vei scoate din buzunar cu 50% mai puțin. Singura problemă: nu găsești pe litoral skijeturi care să nu necesite permis de navigație. Așadar, ori ai tu unul, amicul tău, ori poți ieși în larg cu un instructor de la centrul de închirieri skijet-uri. Care, apropo, costă suplimentar...

Gina Rotaru

Foto: www.groupon.ro

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement