Zboara ca un erou sau inoata ca un delfin

Home « Sport « Inedit

Dacă eşti în căutarea unei experienţe de neuitat, nu sta mult pe gânduri, lasă teama la o parte şi încearcă noua senzaţie în materie de sporturi nautice: flybording. Îţi promite o tonă de distracţie, multă adrenalină şi senzaţii tari.

Bazat pe deviza "Zboară ca un super-erou sau înoată ca un delfin", flyboard-ul este noul sport de apă extrem şi incitant, care a devenit faimos în toată lumea, inclusiv pe litoralul românesc. Practic, nu este nicio glumă faptul că zbori ca Ironman deasupra apei, înoţi ca un delfin şi te distrezi în timp ce faci anumite scamatorii, cum ar fi rostogolirile peste cap.

A face flyboarding înseamnă să stai cu picioarele pe-o placă, luminată de două ţevi care, legate de o turbină Jetski, cu o ţeavă de 18 de metri, permit utilizatorului să se propulseze până la 10 metri înălţime. Cârmuirea plăcii se face prin înclinarea la dreapta sau la stânga, în funcţie de direcţia dorită.

Să zbori cu flyboard-ul nu este complicat deloc. De fapt, ai nevoie doar de echilibru şi de încredere. Ca mai toate sporturile nautice, flyboard-ul îţi lucrează intens gambele, dar îţi solicită toate grupele de muşchi. Chiar dacă te alegi cu o febră musculară de toată frumuseţea, nimic nu se compară cu ceea ce trăieşti în momentul în care levitezi deasupra apei.

Unul dintre iubitorii sporturilor pe apă care nu putea să rateze ocazia de-a testa noua fiţă de pe litoral este chiar primarul Constanţei, Radu Mazăre, care a plătit 100 de euro şedinţa. Deşi este o sumă nu tocmai pentru toate buzunarele, există destui doritori care vor să leviteze la 10 – 12 metri deasupra nivelului mării ori să înoate printre valurile înspumate, ca delfinii.


Name
 

Pentru cei care nu se pot deplasa la mare, însă îşi doresc să încerce să facă flyboarding, au la dispoziţie FlyBoard Snagov, situat pe lacul Snagov, unde un ponton amenajat asemenea unui bar şi un spaţiu de relaxare îi aşteaptă pe dornicii de senzaţii tari atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend.

„FlyBoard este un sport de apă incredibil, ce-ţi oferă senzaţii incomparabile. Mă bucur (...) că am ocazia, prin FlyBoard Snagov, să instruiesc şi să împărtăşesc din experienţele mele oamenilor. Înainte de toate, este pasiune, iar FlyBoard Snagov este o experienţă ce trebuie încercată cel puţin o dată în viaţă” a mărturisit Răzvan Cobrescu, membru fondator FlyBoard Snagov.

Flyboard-ul a fost inventat în primăvara anului 2011, de către un pilot francez de ambarcaţiuni - Franky Zapata. El a construit multe prototipuri înainte de perfecţionarea designului care permite dispozitivului să iasă din apă şi să fie stabil în aer. Dispozitivul a fost prezentat publicului pentru prima dată la Campionatul Mondial de ski jet în 2012, care a avut loc în China. După ce un clip video a fost postat pe YouTube, produsul a primit o mulţime de aprecieri şi a fost privit ca un fenomen nautic incredibil.

 

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: tripadvisor.com
 

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: flyboard, flyboarding, sporturi de apa, sporturi nautice
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement