Viata...pe valuri

Home « Sport « Inedit

Să întrebi un surfer care este cel mai bun loc pentru valuri perfecte este ca şi cum i-ai cere unui fan Beach Boys să numească piesa lui preferată. Practic, este imposibil! Orice ocean sau mare poate fi o destinaţie de vis fie că eşti un novice, că ţi-ai cumpărat o placă de surf sau că eşti un surfer de talie mondială.

 

Totuşi, am reuşit să întocmim o listă a celor mai extraordinare locuri pentru surfing, pe care merită să le iei în calcul ori de câte ori vrei să evadezi de griji şi să te laşi purtat de valuri.

Plaja Bundoran, Irlanda

Irlanda este una dintre cele mai spectaculoase locuri din lume. Aici, apele precum smaraldul întâlnesc zonele de coastă şi stâncă, formând un peisaj aparte, de care orice surfer se poate îndrăgosti. Valurile de câţiva metri şi clima excelentă sunt doar câteva avantaje pe care le oferă Bundoran (situată la câteva ore de Dublin, în regiunea Doneal) tuturor celor care iubesc adrenalina.

Insulele Mentawai, Indonezia

Fiind un lanţ de 70 de insule superbe din largul coastei Sumatra, Insulele Mentawai sunt unele dintre locurile perfecte pentru surfing de pe glob, pe care orice împătimit al valurilor este bine să le viziteze în timpul sezonului de vară (de la începutul lunii iunie până la mijlocul lunii septembrie), pentru tipul de experienţă pe care nu-l poate obţine oriunde în lume. Începătorii ar trebui să ia în calcul zona Gilligan, unde valurile sunt mai mici şi pericolul aproape inexistent.

Superbank, Coasta de Aur, Australia

Există un motiv pentru care Coasta de Aur este cunoscută drept "paradisul" surferilor. Patruzeci şi trei şi jumătate de kilometri de plaje alcătuiesc această patrie a doritorilor de aventură pe apă, iar Superbank este una dintre cele mai bune locuri unde merită să evadezi. Comunitatea mare de turişti care vine aici face ca aceasta să fie o destinaţie "must-see" pentru orice surfer împătimit.

Lima, Peru

Cu plajele sale oarecum stâncoase şi ape gri, nu s-ar spune că Lima poate fi o destinaţie pentru surfing. Însă, Lima oferă unele dintre cele mai bune valuri din America de Sud. Tot în Peru se află Mancora, un alt loc pentru surfing foarte popular, situat pe coasta Pacificului, unde turiştii navighează cât este ziua de lungă pe râurile din apropiere, după ce au vizitat Machu Picchu.

 

Va urma...

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: travel.amerikanki.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: plaje, sporturi de apa, surfing, valuri
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement