Uita de iPad! Copiii inca prefera sporturile in apa

Home « Sport « Inedit

Uită de orice presupunere despre o generaţie de "iCopii". Când vine vorba de activităţi de vacanţă preferate, copiii de şcoală primară preferă tot ce are legătură cu apa. Le place să se bălăcească la maximum, până li se încreţesc degetele!

Interesant este că lista cu activităţi de vacanţă reflectă aproape în totalitate activităţile pe care le practicau părinţii în copilăria lor, arătând că, în timp ce tehnologia a evoluat, activităţile clasice rezistă testului timpului.

"Este minunat să vezi că prichindeii încă îmbrăţişează activităţile copilăriei mele atunci când sunt în vacanţă", a declarat prezentatorul TV şi tatăl a patru copii, Craig Doyle.

Cele mai frumoase amintiri sunt cele despre lucrurile simple din viaţă, cum ar fi înotul în mare, joaca în nisip sau scufundarea la suprafaţa apei în căutarea de comori. Aceste amintiri nu se uită niciodată, ci se păstrează undeva într-un colţişor al inimii, a mai declarat Craig.

Este important pentru copii să împărtăşească momente de care să-şi amintească peste ani buni. Iar acele clipe petrecute în apă, fie la piscină, fie aproape de mal, nu se pot "cumpăra" cu niciun gadget sau tehnologie ultra modernă.

Numeroase studii au arătat că orice activitate sportivă în apă stimulează dezvoltarea fizică a copiilor, antrenează musculatura întregului organism fără să pună presiune pe articulaţii, favorizează oxigenarea şi stimulează activitatea cardiacă.

Activităţile nautice înseamnă o continuă aventură şi descoperire a adrenalinei, dar şi o lecţie pe care viaţa o oferă celor mici, care se încumetă să aibă ca şi "colac de salvare" doar apele mărilor.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: babyblogaddict.com

Publicat in: aprilie 2014
Etichete pentru acest articol: inot, sport, sporturi in apa, sporturi nautice
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement