Topul celor mai iubite sporturi nautice

Home « Sport « Inedit

Iubim sporturile pe apă pentru că, pe lângă adrenalina oferită, ne dau posibilitatea să ne simţim liberi ca pasărea cerului.

Mulţumită oportunităţilor pe care ni le oferă tehnologia acestui secol, ne putem deplasa oriunde, în orice perioadă a anului, pentru a practica sporturile preferate, chiar dacă în ţara natală ninge sau sunt temperaturi negative.

Ce sporturi putem practica?

Barefoot skiing

Barefoot skiing, numit şi ski nautic desculţ, îşi are originea în Florida, în anii ´50. Acest sport presupune să ne lăsăm traşi (la propriu) de o barcă cu motor pe suprafaţa apei, cu viteze de până la 100 km/h.

Big Game Fishing

Big Game Fishing este un sport extrem, practicat, mai ales, în California, Australia şi Bahamas. A apărut odată cu inventarea bărcii cu motor şi este considerat un sport dur, din cauza forţei peştilor şi dificultăţii capturării acestora.

Cave Diving

Ca să practicăm Cave Diving, care presupune scufundarea în apele peşterilor, ne trebuie mult curaj, spirit de aventură şi determinare. Destinat, cu precădere, speologilor şi celor care sunt pasionaţi de viaţa subacvatică din peşteri, cave diving oferă posibilitatea să vedem peisaje unice, dar şi vieţuitoare pe cale de dispariţie.

 

Kitesurfing

Probabil ai văzut demonstraţii pe apă cu acei surferi care se lasă "cârmuiţi" de un zmeu înălţat la cer, acesta fiind mijlocul de propulsie al kitesurfing-ului.


Se crede că acest sport a apărut în China, apoi s-a extins peste tot în lume, inclusiv în România, la nord de staţiunea Mamaia sau în partea de sud a litoralului, în special în zonele puţin aglomerate ale plajelor.

Rafting
 

Asemănător cu Whitewater Kayaking (presupune tot un caiac, tot ape repezi), rafting-ul este un tip de sport la care se încumetă tot mai mulţi oameni, indiferent de vârstă. Acesta este considerat şi un sport de echipă, bărcile pentru rafting fiind de 6-12 persoane.

Surfing

Este cel mai cunoscut şi iubit sport de către toţi aventurierii oceanelor. Pentru practicarea lui, rezistenţa fizică, mobilitatea şi energia sunt esenţiale.
Name

Scuba Diving
 

Fiind unul dintre cele mai răspândite sporturi nautice din lume, scuba diving se bucură de mulţi adepţi şi câştigă din ce în ce mai mult teren, datorită ocaziilor unice de-a vedea mediul subacvatic în toată splendoarea lui.

Este o formă de scufundări subacvatice în care un scafandru de scuba utilizează un aparat autonom de respirat sub apă. Dacă iubim rechinii şi vrem să fim cât mai "aproape" de ei, există aşa numitul shark cage diving, în care, cu ajutorul unei cuşti metalice, putem coborî în apă pentru a urmări rechinii din jurul nostru.

Wakeboarding

Wakeboarding-ul este sportul preferat de iubitorii de ski şi, în acelaşi timp, de cei ai snowboarding-ului. Acesta a luat naştere prin anii ´80, practicarea lui implicând atât scheme preluate de la ski nautic, snowboarding sau chiar surf.

Waveski Surf


Acest tip de sport nautic ni se potriveşte dacă suntem o persoană dinamică, dornică de aventură pe apă. Waveski Surf combină puterea unui caiac cu manevrabilitatea şi performanţa unei plăci de surf. Un Waveski seamănă cu o placă de surf groasă, cu un scaun, aripioare şi centură de siguranţă.

Windsurfing

Windsurfing-ul, după cum îi spune şi numele, combină elemente de surf şi navigaţie. Acesta constă într-o placă, de obicei de 2 până la 3 metri lungime, acţionată de vânt cu ajutorul unei vele.

Whitewater Kayaking


Dificil atât de pronunţat, cât şi de practicat, Whitewater Kayaking presupune deplasarea într-un caiac construit din polietilenă, un material aproape indestructibil, pe ape repezi, ceea ce face mult mai dificilă deplasarea. Pentru practicarea unui astfel de sport, urmarea unor cursuri de pregătire este obligatorie.

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

 

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: barefoot skiing, rafting, scuba diving, sport nautic, surfing
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement