Top 10 motive sa vaslesti

Home « Sport « Inedit

Puţine activităţi în aer liber dau acelaşi entuziasm precum vâslitul. Fie că eşti în căutarea adrenalinei asemănătoare unui roller coaster, fie că îţi doreşti liniştea şi pacea unui oaze feerice, pe ambele le poţi obţine...vâslind.
 

Vâslitul se poate referi la orice act prin care o persoană manevrează o barcă pe apă prin intermediul unei palete. Cele două subcategorii cele mai frecvente de vâslire sunt cunoscute drept "caiac" şi "canoe".
 

Caiacul este o ambarcaţiune sportivă ce presupune unul sau mai multe posturi de vâslit şi un tip de vâsle nefixate numite "padele", din poziţia aşezat. Padela este un tip de vâslă prevăzută cu pale la ambele capete. Cele mai multe caiace sunt "închise", ceea ce înseamnă că pilotul se află în interiorul bărcii, în ceea ce se numeşte o cabină de pilotaj.
 

Pe de altă parte, canoe este o ambarcaţiune sportivă fără cârmă, cu unul sau mai multe posturi de vâslit şi cu un tip de vâsle nefixate numite "pagaie". De obicei, canoiştii stau pe o bancă, cu picioarele sub ea sau, în unele cazuri, pilotul îngenunchează în barcă. Cele mai multe canoe sunt "deschise" şi, prin urmare, canoistul şi uneltele sunt expuse.
 

Vâsleşte pentru mişcare
 

Vâslitul este un exerciţiu cardio excelent, deoarece lucrează atât partea superioară a corpului, cât şi pe cea inferioară. Practic, tonifiază muscultura picioarelor, braţelor şi a spatelui, şi ajută la dezvoltarea structurii osoase a torsului, lucru care previne apariţia osteoporozei.
 

Vâsleşte pentru a fi mai aproape de natură
 

Indubitabil, vâslitul îţi oferă posibilitatea de a fi mai aproape de mediul înconjurător decât multe alte actvităţi în aer liber. În multe cazuri, vei călători în locuri accesibile şi vei vedea doar un procent foarte mic din populaţie. Canoe sau caiacul permite o conexiune cu natura înconjurătoare ce nu poate fi găsită în altă parte.
 

Vâsleşte pentru aventură
 

Vâslitul în apele învolburate este practic sinonim cu adrenalina. Fie că este vorba de-o aventură pe-o cascadă de 20 de metri, explorarea unui traseu de mangrove sau admirarea unei faune sălbatice, vâslitul oferă experienţe incredibile şi adrenalină la maximum!

Vâsleşte pentru relaxare

 

Puţine activităţi îţi oferă răgazul să stai într-un caiac sau canoe şi să admiri de pe un lac apusul de soare. Este greu de descris în cuvinte panorama peisajului care te înconjoară în timp ce te laşi învăluit de liniştea naturii şi de frumuseţea naturii. Da, vâslitul este o metodă antistres formidabilă! Ştii ce se spune: "Chiar şi o zi proastă de vâslire este mai bună decât o zi bună la locul de muncă".
 

Vâsleşte pentru diversificarea hobby-urilor
 

Vâslitul facilitează şi chiar îmbunătăţeşte multe alte activităţi. Nu există nicio altă modalitate mai liniştită pentru a accesa acele găuri de pescuit la care ajungi cu greu. Vâslitul, ca mijloc de transport, adaugă o dimensiune cu totul nouă unei excursii de weekend. În zonele tropicale, acesta este destul de comun pentru scafandrii şi pescarii care se aventurează într-un caiac sau canoe pe cursul unui râu.

 

Va urma...

 

 

Irina B.

sursa foto: satellitesportsnetwork.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: apa, caiac, canoe, cascada, sport, vaslire
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement