Swimathon în București, în scop umanitar

Home « Sport « Inedit

Începe a doua ediție de Swimathon în București! Evenimentul va avea loc în data de 6 iulie 2013, între orele 9 și 14.00 la Bazinul Olimpic exterior din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu! Este un eveniment de anvergură națională organizat în scopul strângerii de fonduri pentru cauze umanitare. Anul acesta, în cadrul evenimentului echipa Salvați Copii, condusă de cunoscutul sportiv Miodrag Belodedici, va înota încercând să strângă fonduri pentru cumpărarea unui incubator necesar în Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa

Swimathon este un eveniment care a apărut în România în 2009. El este organizat anual în scopuri umanitare, reușind să ajute până în prezent finanţarea a 67 de proiecte propuse de comunităţi locale. Anul acesta este a doua ediție organizată în București, în cadrul căreia organizatorii speră să atragă 50 de înotători, cu scopul de a obține finanțarea pentru 20 de cauze. Evenimentul este organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Fiecare copil contează”

Echipa Salvaţi Copiii s-a alăturat acestui eveniment și se bucură de susținerea cunoscutului sportiv român Miodrag Belodedici. Miodrag Belodedici s-a remarcat că fotbalist la Steaua Bucureşti şi apoi la Steaua Roşie Belgrad. Două echipe alături de care a câştigat două Cupe ale Campionilor. În prezent, acesta este director al centrelor de juniori ale Federaţiei Române de Fotbal și se implică trup și suflet în proiecte umanitare, participând anul acesta la Swimathon în București.

Participarea echipei Salvaţi Copiii la Swimathon este parte a programului „Fiecare copil contează”, un amplu program de reducere a mortalităţii în rândul copiilor sub 5 ani. Mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: suntem ţara cu cea mai ridicată rată a deceselor la copiii cu vârsta de până în 5 ani, din Uniunea Europeană, cu o medie a mortalităţii infantile de peste două ori mai mare faţă de celelalte ţări.

Din anul 2010, de când a fost demarat acest proiect, organizaţia Salvaţi Copiii a realizat 15 dotări cu echipamente medicale performante pentru maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară. Astfel, conform estimărilor organizaţiei, aproximativ 327 de nou-născuţi vor fi salvaţi şi 380 de naşteri vor avea loc în condiţii normale în anul 2013.

Gina R.

Foto: blog.sportlatv.ro

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement