Subwing, un zbor subacvatic (video)

Home « Sport « Inedit

Tehnologia lasă animalele marine să „respire”! Cu toții am văzut, măcar la televizor, scafandri care înoată agățându-se de balene, delfini sau broște țestoase. Iar pentru aceia dintre noi care iubesc oceanul, această experiență este magică... Să poți ieși la suprafață cu viteza unui delfin, să te scufunzi asemenea unei balene sau să aluneci spre adâncurile apelor cu flexibilitatea unei broaște țestoase.... ce poate fi mai tentant de atât? Ei bine... o nouă jucărie maritimă! De acum putem reproduce „zborul sub apă” cu Subwing!

Un inventator norvegian, pe nume Simon Sivertsen, a creat o ambarcațiune la pachet cu o nouă jucărie maritimă: Subwing. Subwing este un dispozitiv care poate fi remorcat în spatele oricărei ambarcațiuni, permițând înotătorului să „zboare” pe sub apă!

Aripi flexibile

Dispozitivul este creat din două aripi hidrodinamice, legate între ele la mijloc cu ajutorul unui cablu din oțel și cauciuc pivotant – care le permite aripilor să se miște una de cealaltă. Aripile sunt agățate de două cabluri din cauciuc flexibil. Frânghiile sunt prinse pe suprafața exterioară a ambelor aripi și se îmbină într-un singur cablu de tractare, care se leagă de ambarcațiune. Suprafața aripilor este moale, tot din cauciuc, pentru ca înotătorii să nu simtă dureri la viteze mari.

Costum de baie vs costum de scafandru

Odată puși în mișcare, înotătorii pot manevra Subwing în toate direcțiile posibile, putând chiar să se rotească, să se răsucească sau să experimenteze înotul delfinilor. Chiar dacă în toate reclamele persoanele experimentează Subwing îmbrăcați în costum de baie, producătorii recomandă un costum de scafandru. Schimbările bruște de adâncime, la care te supune jucăria, îți pot zbârli pielea de frig sau te-ar putea face să nu mai poți respira, din cauza aerului comprimat periculos din adâncuri. În plus, producătorii nu recomandă să experimentați Subwing la viteze de remorcare de peste două noduri.

Pericole

Este distractiv și oferă adrenalină. Însă, implică și pericole majore. Asta pentru că în cazul în care te-ai desprins de Subwing sau te-ai lovit de corali, oamenii de pe ambarcațiune nu au cum să afle. Mulți vor crede că înoți subacvatic și nu își vor face probleme în privința ta. Singura șansă este să ieși la suprafață și să țipi! Dacă totuși vrei să trăiești o astfel de experinență, Subwing este disponibil în trei versiuni. Modelul din fibră de sticlă se vinde cu prețul de 700 de dolari, modelul de fibră de carbon mat cu 850 dolari, în timp ce carbonul lucios are prețul de 895 dolari.

Gina Rotaru

Foto: www.gizmag.com

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: jucarii apa, nave rapide, octombrie, sport nautic
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement