Sporturi inedite de iarnă, pe apă! (foto)

Home « Sport « Inedit

Chiar dacă e iarnă, sporturile pe apă sunt destul de îmbietoare! Trecem de la skijet sau windsurfing, la sporturi și mai distractive, care au apărut la începutul anilor 1900! Sporturi inedite, care se practică cu pasiune și plăcere chiar și în zilele noastre. Nu necesită tehnologii moderne, ci doar mișcări naturale ale corpului!

În secolul al XX-lea, imigranții din Europa de Nord au adus tradițiile sporturilor de iarnă cu ei, în Chicago. Tradiții distractive, care i-a făcut pe copiii din oraș să iasă afară din case chiar și pe timp de ger. Cu trecerea timpului, aici au evoluat și alte sporturi de apă, care răspuns la tendințele populare, în special în rândul adolescenților. Cu toate acetsea, marea majoritate dintre sporturile acelei perioase se practică și acum, cu drag.

Pescuitul la copcă, Chicago, 1923

La început a fost doar o modalitate de a procura hrana zilnică. Cu timpul, pescuitul la copcă a devenit o pasiune pentru copiii strămoșilor nostri, transformându-se în zilele noastre într-un mod de relaxare. Mai mult, pescuitul la copcă a prins atât de tare încât pasionații au transformat activitatea într-un sport în toată regula. Astfel că, pe timp de iarnă, pescarii folosesc această metodă de a prinde pește și pentru a obține momente de relaxare și distracție în aer liber alături de familie.

Patinaj, 1929

Patinajul a apărut în anul 1929, din dorința de a naviga și iarna! Sezonul de navigație se ăncheia la finele lui decembrie, iar pentru a parcurge mai ușor un traseu pe cheață, navigatorii patinau. Așa s-au inventat patinele, cu ajutorul cărora patinajul a devenit nu doar o distracție, ci și un sport apreciat și practicat de peste 90% din populația lumii.

Hockey pe gheață, 1923

Evoluția patinajului a dus la apariția „fotbalului pe gheață”. Un sport care s-a dezvoltat de-a lungul vremii, trecând de la un sport de regiune, la un sport mondial, pentru care se organizează și competiții anuale. Hockey-ul pe gheață este și în zilele noastre un sport apreciat, urmărit și practicat de milioane de oameni. Înainte, acest sport se organiza în aer liber. Astăzi, hockey-ul pe gheață se practică în clădiri cu patinoare interioare.

Tenis pe gheață, 1918

O invenție mai puțin populară este tenisul pe gheață! S-a inventat în Chicago și se practica în interiorul unei clădiri cu patinoar, în echipe de câte două femei și doi bărbați! Acest sport s-a piedut de-a lungul timpului, la ora actuală fiind înlocuit de tenisul de câmp.

Dansul pe gheață, 1926

Sau patinajul artistic, după denumirea modernă. Dansul pe gheață a prins de minune la cuplurile de adolescenți din Chicaho. Sportul a simțit o evoluție puternică în cadrul evenimentului Ice Carnival din 1926. De atunci, până în zilele noastre, practica nu s-a schimbat, ci au evoluat doar tehnicile de dans pe gheață. Tehnici care au dus la apariția competițiilor anuale, pe plan mondial, de patinaj artistic în întreaga lume.

Gina Rotaru

Foto: hungeree.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: navigatie, sporturi extreme, sporturi nautice
Inapoi la categoria «« Sport

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement