Sporturi extreme pe apa

Home « Sport « Inedit
Iubitorii de sporturi nautice au avut ocazia să practice unul dintre cele mai atractive sporturi pe apă: raftingul. Doar 10.000 de turişti fac sporturi nautice pe râurile româneşti, fiind exploatat doar 10% din potenţial, din cauza lipsei de promovarea a acestui tip de turism şi a barajelor, care reduc volumele de apă din râuri, potrivit ascociaţiei Green Inexperienced , care promovează raftingul. El spune că barajele, care aparţin Apelor Române sau Hidroelectrica, nu eliberează de multe ori cantităţi suficiente de apă pentru ca pe râuri să se poată practica sporturi nautice. In snow rafting casca de protectie face parte din categoria echipamentului obligatoriu.
Inotul cu labe - cunoscut ca si inot subacvatic este un sport de competitie relativ nou din cadrul sporturilor nautice. Distribuitor exclusiv pentru ambarcatiuni gonflabile profesionale si accesorii Grabner - Austria (caiace, canoe, catamaran, barci cu motor si rafting), caiace demontabile si accesorii Klepper - Germania si barca pescuit, vanatoare si aventura Mokai - Irlanda. Sâmbătă, programul prevede coborâre pe cursul râului Mureş cu mai multe ambarcaţiuni (kaiac, canoe, rafting), pe traseul Podul Drâmbar - Ciugud - Şeuşa - Oarda de Jos - Pâclişa. Potențial pe toata perioada sezonului (martie-octombrie): + 1.000 de turiști/wekeend și apariția de baze permanente de rafting în această zonă.
În România, Bazinul Hidrografic Crişuri este bazinul cu cel mai mare potenţial în ceea ce priveşte sporturile nautice întrucât aici, pe lungime totală de aproximativ 100 km, sunt practicabile trei cursuri de apă şi anume: Crişul Repede, Crişul Negru şi Crişul Pietros. Plajele Mediteranei si apele calde din Belek, de culoarea turcoazului sunt ideale pentru toate tipurile de sporturi nautice. Barca de rafting de 2 persoane poate trece pe ape foarte mici, unde barca de 8 persoane s-ar impotmoli.
Pe lângă sporturile prezentate mai sus, s-au dezvoltat în timp sporturi extreme de apă ce implică, direct, întreceri cu diferite ambarcațiuni, precum: powerboat rancing (întreceri de bărci de motor), Smartkat sau Minicat (un catamaran portabil) sau {Bizarre|Weird} Human Powered Water Bikes (curse cu hidrobiciclete). Am vrut să aducem din nou în atenţia publicului dar şi a pasionaţilor de sporturi nautice unul dintre cele mai vechi obiceiuri: plutăritul!
Râul Bistriţa, renumit pentru caravanele de plute de odinioară, este unul din primele locuri în care s-a făcut rafting în ţara noastră.
Una dintre cele mai importante reguli pe care trebuie sa le respecte iubitorii de sporturi de aventura este aceea in care se are in vedere modul in care este condusa ambarcatiunea. Cea mai buna solutie in cazul unei rasturnari la rafting este sa nu ne impotrivim apei, ci sa ne lasam dusi de vale, mentinandu-ne la suprafata, pana ajungem in zone mai linistite care permit iesire sigura pe mal. Din cauza debitului destul de mic al apei pluta nu a putut fi pusa in apa, dar au fost demonstratii facute de pasionatii de sporturi nautice atipice. De asemenea, Outdoor Experience propune trasee de rafting pe Jiu durata de 4 -5 ore de la 45euro de persoana.
 
 
Sursa foto:  visitscotland
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: sporturi externe, de apa, rafting
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement