Sporturi extreme

Home « Sport « Inedit
Mecca pentru amatorii de sporturi de iarna, este la fel de plina de viata si in timpul verii, cu un amestec de drumetii montane si sporturi nautice. Trekking kaiac la ambarcaţiuni monoloc,WW kanoe la ambarcaţiuni cu 2 locuri, Rafting - ambarcaţiuni de 3 - 6 locuri.
Astazi este unul dintre cele mai populare sporturi de apa si mii de greci il practica sistematic  ca un hooby sau un sport de performanta, utilizand diferite tipuri de barci. Traseele de rafting au grade diferite de dificultate astfel incat fiecare sunt destinate unui anumit nivel de experienta.
Râul Bistriţa, renumit pentru caravanele de plute de odinioară, este unul din primele locuri în care s-a făcut rafting în ţara noastră, în rezervaţia Pietrele Doamnei din masivul Rarău se poate practica alpinismul sau escalada, vf. Ouşoru de lângă Vatra Dornei este făcut pentru parapantă iar munţii din prejmă sunt ideali pentru ski de tură iarna iar vara pentru excursii sau aventuri cu jeep-ul, ATV-ul, motorul sau mountainbike-ul.
Atractiile si calatoriile sunt diverse si atractive: Multislide, Black, Crazy River, Lazy River, Free Fall, Kamikazes, Deep Blue Kayak, Family Rafting si multe dotari includ sezlonguri, umbrele, vestiare, baruri, chioscuri cu fast-food, un restaurant, un magazin cu suveniruri, un studio foto si zona de picnic, plus un castel gonflabil pentru copii, un teren de joaca, camera cu jocuri video, un teren de tenis, biliard si un mini treren de fotbal.
Daca se fac fara asistenta si nu se tine cont de regulile impuse, devine sport extrem, sport in care riscurile sunt mai mari; nu trebuie neaparat sa stii sa inoti, dar trebuie sa nu iti fie frica de apa” spune Florin Mitris, instructor de rafting.
Sportivii pot alege intre excursii de cateva ore pana la cateva zile de facut rafting. 
Zborul cu parapanta este unul dintre cele mai spectaculoase sporturi de aer care se poate practica pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. De aceasta regula depinde succesul unei coborari, dar si mai multa siguranta pentru pasagerii din barca, aceia care fac sporturi nautice.
Iniţierea studenților în kaiac, canoe și rafting a avut loc pe lacul de la Dacia Română timp de trei zile. Urmând ca mâine studenții să participe la coborâre pe cursul râului Mureş cu mai multe ambarcaţiuni (Kaiac, Canoe, Rafting), pe traseul Podul Drâmbar-Ciugud-Şeuşa-Oarda de Jos-Pâclişa. Cei care fac sporturi de aventura, pe langa doza de adrenalina de care beneficiaza, mai au parte de un castig: pierd calorii si au un mod de a trai mai sanatos. Sporturile cele mai cautate de cei cu spirit de aventura sunt de obicei cele nautice.
Surf, escaladari de munti, explorari ale bogatei flore si faune( din cele 161 de parcuri si rezerve naturale) , scufundari, rafting , tiroliana, sporturi nautice la ambele oceane , Costa Rica le are pe toate si pentru turistii activi aici e raiul ! Evenimentul a atras aproximativ 50 de practicanţi de sporturi nautice - de la cei înnebuniţi după ambarcaţiuni clasice până la localnicii care s-au dat cu… pluta.
 
 
Sursa foto: adrianwrt  
Publicat in: iulie 2015
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement