Sporturi de iarna !

Home « Sport « Inedit
Mirajul iernii ne invaluie in fiecare an cu stelutele argintii coborate din cer intr-o avalansa feerica iar albul zapezii ne imbie sa ne mentinem conditia fizica prin sporturile specifice acestui anotimp.  
Ski-ul alpin este un sport de iarna complex care aduce multe probleme amatorilor sau celor care nu cunosc in detaliu elementele de baza ale acestui sport
Saniusul este cel mai vechi sport de iarna care poate fi practicat oriunde unde exista zapada sau gheata. 
Daca v-ati hotarat sa va petreceti vacanta de iarna la munte impreuna cu familia, incercati pe cat posibil sa va insotiti copiii indiferent de sportul pe care il practica.
Primele decupaje cotidiene unde iarna se învecinează cu buna dispoziţie vedem timid surprinsă în gravuri de la mijlocul secolului al XIX-lea, cum ar fi plimbările cu sania la Şosea.
După primul război mondial, sporturile de iarnă sparg barierele sociale, cu precădere în perioada anilor'30,a când se desfăşoară cele mai numeroase concursuri iar tot mai multe staţiuni montane îşi orientează investiţiile şi către consumatorii de sporturi de iarnă. Turismul legat de cateva sporturi se afla la început dar era foarte gustat în grupuri restrânse de prieteni sau mai rar expediţii aventuroase.
Vestea buna este ca iarna este prilejul ideal de a incerca un nou sport care te va mentine in forma si, mai mult decat atat, va aduce beneficii variate intregului organism. Avantajul desfasurarii activitatilor fizice pe timp de iarna este ca datorita zapezii, efortul depus este mai mare, ceea ce ajuta la fortificarea inimii si a intregului sistem cardio-vascular. 
 
 
Sursa foto: pinterest
Publicat in: octombrie 2015
Etichete pentru acest articol: sporturi de iarna, schii
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement