Snorkeling in Playa del Carmen

Home « Sport « Inedit

Turiştii vin la Playa del Carmen să se bucure de apele limpezi care înconjoară acest oraş mexican superb. Situat pe coasta de est a Peninsulei Yucatan, Playa del Carmen este baza perfectă pentru a explora frumoasele recife de corali care se află la doar câţiva metri adâncime de suprafaţa mării.

Oraşul Playa del Carmen sau Playa (cum îl numesc localnicii) este bijuteria centrală din Riviera Maya, situat chiar la sud de Cancun, şi este portul continental pentru Insula Cozumel. Cu ruine arheologice şi frumuseţi naturale, Playa este cea mai bună alegere pentru o vacanţă pe Riviera Maya.

Aici, posibilităţile sunt nelimitate! Turiştii care vor să se relaxeze pot naviga cu bărcile tip "catamaran" sau pot face echitaţie. Cei un pic mai aventuroşi pot face scuba diving, snorkeling, parasailing, iar după adrenalina din timpul zilei, restaurantele minunate, barurile şi discotecile de pe malul mării îi aşteaptă pentru continuarea distracţiei până în zori.

Pentru pasionaţii de scufundări, a face snorkeling în Playa del Carmen este modul ideal de a se împrieteni cu creaturile marine. Peştii viu coloraţi "flutură" în şi afară din structurile de corali, în timp ce razele elegante ale soarelui alunecă în tăcerea subacvatică.

 

Scufundările de suprafaţă în Playa del Carmen sunt o activitate populară în rândul vizitatorilor de toate vârstele. Spre deosebire de scuba diving, turiştii nu au nevoie de calificări speciale sau echipamente costisitoare pentru snorkeling, ci de un "snorkel" ("tub cu oxigen"), ochelari (vizor, masca) şi labe de înot. Snorkeling-ul în Playa del Carmen este foarte sigur şi cei mai mulţi vizitatori consideră această activitate nautică o experienţă profund relaxantă.

Pentru o zi de snorkeling în Playa del Carmen, turiştilor li se recomandă o excursie cu ghid profesionist, care îi va îndruma către acele locuri cu apă liniştită şi limpede, valurile mari reprezentând un adevărat risc chiar şi pentru persoanele care ştiu să înoate. De asemenea, ghidul îi va ţine departe de zonele stâncoase, în care sunt foarte mulţi curenţi, şi de cele în care se află ambarcaţiuni.

Nicio vacanţă mexicană nu este completă fără a experimenta snorkeling-ul în Playa del Carmen. Pentru toată lumea, explorarea acestui paradis subacvatic va fi o amintire de neuitat.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: kindergeburtstag.org

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: corali, plaja, scuba diving, scufundari, snorkeling
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement