Snorkeling în grotele Cilento (foto)

Home « Sport « Inedit

Natură pură, zone arheologice bogate și frumusețe atent conservată! Coasta Cilento este recunoscută pe plan mondial pentru apele curate, care oferă o mulțime de oportunități pentru înot, scufundări și snorkeling! Desigur, este și una dintre destinațiile în care îți poți petrece o lună de miere romantică, dar și plină de aventură! Asta pentru că poți practica plimbări subacvatice prin grote naturale magnifice, din orașele peninsulei.

În timp ce plajele cu ieșire la Marea Mediterană definesc o parte din Cilento, satele cocoțate pe dealuri o definesc pe cealaltă. În fiecare an, miilioane de turiști se aventurează în Cilento pentru a experimenta atât traseele prin vegetația naturală, cât și sporturile pe râuri largi. Iar cel mai căutat sport este snorkeling în grotele Cilento. Motivul: oferte diversificate și peisaje memorabile!

Școli de snorkeling și scuba diving

Există nenumărate grote de-a lungul coastei Cilento: sunt peste 30 la Cape Palinuro, mult mai multe peșteri de roci de jur împrejurul cătunului italian Scario și peșteri de mari dimensiuni în zona Marina di Camerota... Sunt cele mai căutate zone pentru snorkeling, dat fiind și faptul că aici se găsesc grupuri mici de navigatori și pescari, gata să îți ofere lecții și experiențe pe mare, contra cost, bineînțeles.

Cei mai mulți se regăsesc în Porto Infreschi aproape de Marina di Camerota, considerat ca fiind „locul ideal” pentru drumeții în largul apelor. Pe lângă acestea, ofertele curg. Există la fiecare pas școli de scufundări în Marina di Camerota și Palinuro, care oferă excursii de snorkeling, scuba diving și echipamente de închiriat pentru practicarea acestor sporturi.

Firme profesioniste de scufundări

Dacă vrei scufundări, alege cele mai cunoscute firme. Sunt serioase și nu riști să dai banii degeaba. Cilento Sub oferă cursuri și excursii de scufundări și snorkeling în Parcul Național Cilento și este situat în apropiere de portul din Agropoli (Via San Francesco, 30, tel: +39 338 237 4603). Este o companie locală, care se bucură de aprecieri din partea turiștilor.

Pe lâgă aceasta, veți găsi și HotDive. Este o companie internațională de scufundări, care se ocupă cu excurisii inedite de scupa diving și snorkeling în diferite locații din Peninsula Cilento. Pe lângă grote și peșteri, aceștia organizează și lecții de comportament subacvatic și excursii pentru explorarea întregii lumi subacvatice: de la ecologie, până la studiul animalelor marine. O experiență de-a dreptul fun de trei ore, care te poate costa între 25 și 40 de euro, în funcție de firma și facilitățile pentru care optezi.

Gina Rotaru

Foto: tourist-destinations.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: noiembrie, scuba diving, snorketing, turism Venetia
Inapoi la categoria «« Sport

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement