Snorkeling în Europa – Top destinații (foto)

Home « Sport « Inedit

Pasionat de snorkeling? Atunci clar ești în căutarea unei destinații de vacanță cu apă limpede, specii colorate de pești și faună subacvatică multicoloră! Prima opțiune: cu siguranță mintea îți zboară spre Insulele Caraibe! Insă, cum multora dintre noi bugetul nu le permite o vacanță în Insulele Caraibe, am căutat variante de destinații ceva mai apropiate, în care să se putem bălăci în mini-excursii de snorkeling, cu priveliști... amețitoare!

1. Illes Medes, Costa Brava, Spania

Illes Medes, o rezervație marină protejată, ideală pentru snorkelling! Locul unde peștii nu sunt tulburați, iar plantele subacvatice cresc în mod natural, întrucât accesul pescarilor sau a navelor este interzis. Datorită coastei stâncoase, zona este prielnică relaxării și a sporturilor nautice precum plimbări pe skijet sau ski nautic.

2. Ghar Lapsi, Malta
Un paradis pentru snorkeling, Ghar Lapsi oferă turiștilor ape limpezi, peșteri deschise și o mulțime de specii de pești, care mai de care mai voi colorate. În timpul unei excursii de snorkeling în Ghar Lapsi scafandrii organizează tururi în rețeaua de peșteri, unde se găsesc peste 400 de specii de corali și sute de specii de pești, în mii de nuanțe!

3. Isola Rossa, Sardinia, Italia
Stânca roșie din jurul acestui oraș oferă o priveliște de milioane! Aici există o mulțime de piscine și zone pentru explorare în timpul unei aventuri de snorkeling. Există plaje cu nisip, în apropierea cărora se găsesc stânci împrejurul cărora se află o mare varietate de pește.

6. Skiathos, Grecia
Sau destinația de suflet a românilor! Prețul unei excursii nu este mare, iar frumusețea locurilor îți rămâne întimpărită în minte. Este o insulă mică, stâncoasă, înconjurată de ape limpezi, în care triesc zeci de specii de pești. Aici pot fi zărite caracatițe, crabi, pești precum Anghila (în formă de șarpe) și diferite scoici din care se pot face suveniruri.

8. Russalka, Marea Neagră, Bulgaria
Epave, delfini, pești și corali! Sunt câteva dintre atracțiile subacvartice pe care le oferă apele din Russalka! Aici se găsesc cele mai interesante epave din Europa, rezervate pentru iubitorii sporturilor scuba diving și snorkeling. Asta pentru că în apropierea țărmului Russalka se găsesc inclusiv nave de război din lemn vechi și două nave de luptă și submarine din război mondial.

Gina Rotaru

Foto: travelpandaz.com

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement