Senzatii tari...sub apa

Home « Sport « Inedit

În cazul în care ai mai experimentat şi alte nebunii, cum ar fi să stai dedesubtul unei stânci, să sări încălţat cu un singur pantof sau, nu ştiu, orice ţi-a trecut prin minte, cu siguranţă o pedalare cu bicicleta sub apă te va entuziasma maxim!

Adrenalină din plin, distracţie şi multe bule de apă...asta promite noua senzaţie subacvatică numită ciclism subacvatic sau underwater cycling. Cum soarele este destul de generos cu noi şi cum senzaţia de bălăceală persistă, ce-ar fi dacă ai încerca ceva nou, ceva inedit...sub apă?

Se pare că această pedalare sub apă are numeroase beneficii pentru organism, împiedicând îmbătrânirea prematură, artrita sau atrofierea muşchilor. Practic, este un fel de fitness care ajută la îmbunătăţirea condiţiei fizice, la pierderea kilogramelor în plus, deoarece apa opune rezistenţă mişcărilor, îngreunându-le şi determinându-ne să ne solicităm muşchii mai mult. În plus, presiunea apei masează muşchii, stimulând circulaţia, arderea grăsimilor şi prevenind apariţia febrei musculare puternice în urma efortului.

Este greu de pedalat? Da! Este de vis într-o zi de vară fierbinte? Da! Iar senzaţia pe care ţi-o dă practicarea acestui sport subacvatic nu se compară cu nimic! Ai nevoie doar de-o bicicletă, de un costum de scuba diving şi de multă îndemânare.


Name

 

Dacă te-ai convins, atunci următorul pas, în cazul în care nu ai o bicicletă, este să-ţi cumperi una. Printre criteriile de selecţie de care trebuie să ţii cont se numără faptul că bicicleta trebuie să corespundă proporţiilor corpului tău, astfel încât să-ţi fie cât mai uşor de manevrat. Este important ca înălţimea cadrului să fie adecvată, scaunul să fie confortabil, iar furca şi ghidonul să asigure menţinerea unei poziţii verticale în timpul mersului.

În cazul echipamentului de scuba diving, trebuie să iei în calcul un costum umed, o butelie, un regulator care controlează presiunea aerului respirat, o mască şi o centură cu plumbi. Un echipament complet costă aproximativ 4.000 RON.

Ce spui, explorezi "adâncurile" pedalând?

 

 

Irina B.

sursa foto: boredpanda.com

Publicat in: mai 2014
Etichete pentru acest articol: sport, sporturi sub apa, underwater cycling
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement