Scuba diving în Thassos (foto)

Home « Sport « Inedit

Distracție în ape de smarald? Cu siguranță vorbim despre Grecia, destinația favorită a românilor, mai ales pe timp de vară! În plin sezon turistic, agențiile de turism din România lansează oferte de top la vacanțele în Grecia, în special pe insula Thassos! Insula cunoscută, în termeni, populari ca „raiul sporturilor nautice”. Motivul: plaje întinse, nisip fin, ape turcoaz și o mulțime de centre cu instructori specializați în sporturi nautice... 

Iar astăzi ne oprim la scuba diving de-a lungul coastei Pefkari! O zonă în care pasionații își dau întâlnire în fiecare an pentru a da startul sezonului de sporturi nautice în apele grecești! Centrul de scufundări este situat chiar pe plaja din Pefkari și înconjurat de o pădure impresionantă de pini. Plaja este marcată cu un steag albastru, ceea ce înseamnă că apa este curată, iar turiștii se pot răsfăța de-a lungul coastei într-o varietate de restaurante, cafenele, baruri și hoteluri. Specialiști în turism, patronii localurilor și centrelor de sporturi nautice își întâmpină clienții cu zâmbetul pe buze și mereu cu mici daruri care să te ia prin surprindere. Lucruri simple pentru care turiștii se întorc an de an.

Diver-to-diver

Toate cursurile de scuba diving organizate de pe plaja Pefkari se fac în limbile engleză, greacă și sârbă. Excursiile de scufundări și excursiile organizate de centrele de scuba diving se pot face în mai multe locuri de pe insulă. Dacă nu ați mai fost până acum, este bine să optați pentru un instructor. El vă va duce în cele mai fascinante locuri, în care veți putea damira fauna și flora subacvatică. Printre cele mai apreciate locuri se regăsesc golful Saint Athony, Kefalas Bay, insula Fecioarei Maria și Seagull Island. Pentru cei interesați de scufundări profunde, locul cunoscut sub numele de „Lacrimile vulcanului” vă va face sufletul să vibreze de plăcere. Însă, aceste locuri se pot experimenta întru-totul doar cu ajutorul unui instructor cu experiență.

Pentru cei care vin să se „relaxeze” la scuba diving, cursurile încep chiar în fața centrului de scufundări de pe plajă. Organizatorii se deplasează spre mica insulă Pefkari și organizează mici ture de scuba diving în jurul insulei. Întoarcerea spre insula are, de obicei, o mulțime de suprize pregătite de instructori. Iar una dintre ele este o „scăpare” de scuba diving la 8 metri adâncime. „Relax” scuba diving este potrivit pentru persoanele cu mai puțină experiență, precum și pentru cei care abia se familiarizează cu acest sport.

Și cum turismul în Thassos este în plină floare, centrele de scuba diving nu oferă doar excursii în larg și scuba diving în locuri fascinante, ci și o mulțime de alte opțiuni, bineînțeles, contra cost! Printre cele mai atractive pentru turiști sunt fotografiile subacvatice, care vă pozează în diferse ipostaze printre peștii și plantele plin de culoare din apele turcoaz. Marea majoritate care optează pentru această opțiune este formată din familii cu copii și tineri îndrăgostiți. Este o metodă distractivă de a-ți păstra amintiri inedite. Nu credeți?

Gina R.

Foto: globetraveling.com / hoteltour.biz

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: epave, scafandri, scuba diving, scufundari, sporturi subacvatice
Inapoi la categoria «« Sport

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement