Scuba diving în România

Home « Sport « Inedit

Vara asta se poartă distracția la maximum! Mai ales printre iubitorii de adrenalină. Pasionații de sporturi nautice sunt așteptați cu mic cu mare pe litoralul românesc pentru o mulțime de distracții pe și sub apă. În timp ce water park-urile sunt pline ochi, iar banana și skijet-urile sunt la mare căutare, centrele de scuba diving au devenit vara aceasta mai atractive ca niciodată.

Îmbulzeala nu există, instructorii au timp pentru fiecare turist în parte, priveliștea este absolut relaxantă, adrenalina se regăsește în cote potrivite, însă prețurile sunt destul de selective. Ce-i drept, un curs de o săptămână de scuba diving nu și-l poate permite oricine. Cu toate acestea, merită să experimentezi senzația măcar pentru o singură oră. Iar dacă litoralul îți este departe, poți opta pentru centre specializate în scuba diving care există în orașele mari din România.

Unde încerc scuba diving?

Locația favorită multora pentru practicarea sportului subacvatic este Marea Neagră. Iar motivele sunt lesne de înțeles. Centrele de pe litoral au promoții tentante, exursii cu șalupa în larg, împreună cu o echipă specializată, și scufundări în locuri cu priveliști absolut spectaculoase. Mai mult, te poți alege și cu amintiri funny, precum câteva fotografii din timpul scufundării, și îți poți lua singur un suvenir de pe fundul mării. Sună bine, nu-i așa?

Dacă, însă, nu vei ajunge vara aceasta la mare, experimentează scuba diving în centrele specializate din orașe mari din România, precum Constanța, București sau Oradea. Centrele au și propriile magazine specializate, de unde poți închiria sau cumpăra echipamente pentru practicarea acestui tip de sport nautic. Cele mai numeroase centre se află, după cum era de așteptat, în Constanța, dar și în București. În Capitală, vei întâlni astfel de locații pe Pache Protopopescu, Strada Banul Udrea sau pe Strada Lăptari Tei.

Cât mă costă o oră/ un curs de scuba diving?

Cum ce-i frumos e și costisitor, prețul lecțiilor de scuba diving este peste medie. În timp ce o oră pe hidrobicicletă costă 25 de lei, iar închirierea unui caiac 10 lei, pentru scuba diving trebuie să scoți din buzunar nu mai puțin de 80 de lei pe oră. Asta în cazul în care prinzi vreo promoție sau concurența între centrele specializate este foarte mare. Ceea ce se întâmplă destul de rar... Astfel, cea mai ieftină oră de scuba diving este 80 de lei, iar cea mai scumpă poate atinge 100 de lei. Fie că ești pe litoralul românesc, fie că bălăceala se face într-o piscină la mare.

Dacă vrei să iei un curs de o săptămână, ofertele încep să se înmulțească. Însă, și aici, abonamentele diferă în funcție de locație și lunile în care vrei să practici scuba diving. Spre exemplu: în lunile iunie și iulie prețurile pentru cinci sau șase zile de scuba diving variază între 800 și 1000 de lei, iar pentru luna august, în plin sezon estival, prețul ajunge să depășească 1100 de lei pentru un curs de cinci sau opt zile.

Chiar dacă este costisitor, merită încercat. Însă, dacă nu îți poți permite un curs întreg, bucură-te măcar de o oră în lumea subacvatică. Vei rămâne cu multe amintiri și o experiență plăcute!

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: taveunioceansports.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement