Scuba diving cu Moș Crăciun! (video)

Home « Sport « Inedit

Vacanță de Crăciun nonconformistă? Anul acesta aveți de unde alege! Pe lângă celebrele Boat Parades, organizate în marile porturi ale lumii, există și centre de distracție acvatică cu oferte... de adrenalină! Iar pe unul dintre ele îl găsiți în Ellesmere Port, în comitatul Cheshire, regiunea North West, Anglia. Curioși ce-au pregătit organizatorii? Cu siguranță nu vă așteptați la așa ceva!

Un scafandru îmbrăcat în Moș Crăciun va face spectacol printre rechini, în văzul vizitatorilor. Spectacolele au loc la caentrul Blue Planet Aquarium din Ellesmere Port, Cheshire, unde vizitatorii trec printr-un imens acvariu printr-un tunel din sticlă. Iar în timpul plimbării lor, îl pot admira pe Moș Crăciun înotând printre rechini.

La 3 metri sub apă, cu rechinii!

Și, pe cât de sinistru sună, pe atât de atractiv pare să fie pentru turiști! Plimbarea turiștilor se realizează la trei metri sub apă, iar acvariul are 3.8 milioane litri. În interiorul său, se află animale marine rare precum rechini tigru (de 3 metri lungime), pisici de mare gigant și peste 1.500 de specii de pești tropicali. Specii cu aspect impresionant, care atrage anual milioane de vizitatori. Însă anul acesta, proprietarii centrului preconizează că numărul lor se va dubla, mai ales de Crăciun. Motivul: apariția lui Moș Crăciun, care va înota cu desaga plină de cadouri printre speciile marine.

Delicii culinare, pentru animale!

Scopul acțiunii este acela de a le arăta copiilor că rechinii și restul animalelor marine nu sunt periculoase. Ele nu atacă decât dacă se simt amenințate. Astfel că, scafandrul Moș Crăciun va scoate din desagă bunătăți și preparate culinare pentru fiecare specie de pești în parte. Iar întreaga acțiune se va transforma într-un spectacol pe cinste, spune Pavel Renolds, angajat al acvariului Blue Planet.

„După reacțiile pe care le-au avut angajații la testarea evenimentului, am realizat că acțiunea va avea mare impact pozitiv la public! Una dintre cele mai neașteptate bonusuri va fi reacția rechinilor și a celorlalți pești, care sunt extrem de curioși și au tendința de a-l urmări și a se învârti în jurul Moșului. Se va obține o întâlnire spectaculoasă și extrem de apropiată între Moș și animalele marine.”

Moș Crăciun face scuba diving în fiecare week-end, din tada de 15 decembrie și în fiecare zi începând de astăzi, 19 decembrie, până în Ajului Crăciunului. Așadar, dacă vă tentează o astfel de experiență, trăită împreună cu familia, go for it! Este un mod inedit de a întâmpina Crăciunul!

Gina Rotaru

Foto: Maldivesdivetravel.com

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement