Primii pași în paddleboarding (video)

Home « Sport « Inedit

Când spui Paddleboard, spui distracție nautică garantată! Chair dacă ești experimentat sau nu, acest sport pe apă te va face să râzi din prima. Nu te gâdilă, ci mișcările la care te forțează necesită manevre asemănătoare... mersului pe apă! Este un sport de echilibru, care îți va oferi cea mai ușoară modalitate de a merge pe apă, în picioare. Cu un minimum de echipament, poți călca în picioare apa atât pe valurile oceanelor, cât și pe râuri curgătoare.

Paddleboarding este un sport care îți antrenează toți mușchii corpului, asemenea schi-ului și a snowboard-ului. Singura deosebire: te vei bucura nu doar de adrenalină, ci și de priveliștea oferită de diferite creaturi marine. Căci, odată ce prinzi experiență, poți înota și cu delfinii! În fine, alături de ei...

Ce este Paddleboard-ul?

Paddleboarding este un sport de apă, de suprafață, în care practicanții stau în genunchi sau în picioare pe o placă de surf, înaintând cu ajutorul unei vâsle, cu coada foarte înaltă. Placa se va mișca în funcție de echilibrul practicantului și forța sa de vâslit. Sportul se practică, de obicei, în largul oceanului. Unii folosesc acest sport pentru a naviga neîntrerupt între insule sau de pe o coastă pe alta, precum oamenii din antichitate.

Echipament pentru paddleboard

Placa de paddleboard: Aceasta este, de departe, investiția cea mai importantă. Dimensiunile unei plăci sunt alese în funcție de greutatea vâslașului și experiența sa. Cei mai experimentați pot alege plăci înguste, iar un novice clar are nevoie de plăci largi, care oferă mai multă stabilitate.

Vâsla: Ridică vâsla la nivelul cotului pentru o eficiență maximă. Alege o vâslă mai înaltă decât tine cu aproximativ 15-20 de centimetri (unii producători recomandă o diferență între 20-25 centimetri).

PFD (dispozitiv de plutire personal): Paza de Coasă recomandă să ai întotdeauna la tine un dispozitiv de plutire, precum un colac sau un articol gonflabil. Astfel, vei fi ferit de înec, în cazul dezechilibrării de pe placă.

Îmbrăcăminte adecvată: Pentru condiții de vreme rece, hipotermia este o amenințare. Poartă un costum în care să nu se poată infiltra apa. În condiții de vreme caldă, poartă pantaloni scurți și tricou, sau costum de baie. Ceva lejer, care să se usuce rapid la soare.

Protecție solara: Creme și ochelari de soare. Nu e un moft, ci astfel eviți arsurile și dezechilibrările din cauza luminii apei, care îți reflectă în ochi.

Paddleboarding pe ape liniștite

Dacă citești acest articol, înseamnă că ești la început! Nu te avânta în ape repezi sau pe valurile oceanelor. Cel mai bine este să capeți tacticile practicând în condiții de siguranță maximă! Pe apă lină, calmă, care este lipsită de obstacole precum stânci, bolovani, balize sau ambarcațiuni.

Când cazi

Să stai pe placă este relativ ușor, dar odată ce placa începe să se miște, vei începe să-ți pierzi echilibrul. Iar dacă ești începător, cu siguranță vei lua câteva trânte în apă. Însă, pentru a nu suferi un accident, ai grijă cum cazi! Când simți că te dezechilibrezi, înclină-te pe o parte, spre apă, nu spre placă. Astfel, vei cădea în apă și nu va exista riscul să te accidentezi lovindu-te de placă. Iar acum că ai primele noțiuni, dă-i bice! Ai grijă, însă, să te echipezi corespunzător, pentru vremea de afară, care nu mai e așa de prietenoasă...

Gina Rotaru

Sursa foto: telegraph.co.uk

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement