Polo: România a învins Marea Britanie la JO 2012

Home « Sport « Inedit

L-am privit cu neîncredere, însă a dus echipa națională de polo pe cele mai înalte culmi! Antrenorul maghiar, Istvan Kovacs, și-a îmbrățișat elevii după ce aceștia le-au dat clasă britanicilor în bazinul de înot de la Jocurile Olimpice 2012. Da, Naționala României de polo a avut un debut impresionant la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, datorită unei victorii clare în fața echipei din țara gazdă, Marea Britanie, în Grupa B.

Startul Jocurilor Olimpice de vară 2012 s-a dovedit a fi de bun augur pentru români. Echipa de polo a fost aplaudată la scenă deschisă de sute de spectatori și sute de milioane de telespectatori, după ce a reușit să învingă detașat echipa din Marea Britanie la campionatul de polo. Românii s-au impus în fața britanicilor cu scorul de 13-4 (2-1, 4-0, 3-2, 4-1). O reușită impresionantă ținând cont că au revenit anul acesta la Jocurile Olimpice după 16 ani de pauză!

Rezultate remarcabile

Naționala României de polo este antrenată de maghiarul Istvan Kovacs și formată din 13 jucători profesioniști: Negrean, Diaconu, Iosep, Bușilă, A. Matei, Chioveanu, Goanță, R. Georgescu, Ghiban și Kadar. Cu toții s-au făcut remarcați anul acesta la Campionatele Europene, unde au încheiat competiția clasându-se pe poziția a opta. Sportivii români au reușit să se facă remarcați la JO 2012 cu scorul de 13-4 în fața greilor lumii: Marea Britanie. Nicolae Diaconu a dat patru goluri, Alexandru Matei a înscris un gol, Tiberiu Negrean - două goluri, Ramiro Georgescu - un gol, Dimitri Goanţă - un gol, Cosmin Radu - două goluri, Andrei Iosep - un gol și Alexandru Ghiban - un gol.

De celaltă baricadă, echipa de polo a Marii Britanii, antrenată de românul Cristian Iordache, este formată din Scott, Holland (portari), James, Robinson, King, Figes, Waller, Parsonage, Vincent, Parker, Scholefield, Ryder, O’Regan, Holland. Britanicii au reușit să înscrie cele patru goluri cu ajutorul lui Rob Parker - două goluri, a lui Craig Figes - un gol şi a lui Jack Waller - un gol.

Stategie perfectă, joc de excepție

Tricolorii au avut un joc de excepție. Echipa României s-a apărat perfect, căutând să înscrie goluri de la distanță. Radu Cosmin și Chioveanu au fost dublați în permanență în centrul bazinului. Lupta cea mare s-a dat în ultima repriză, unde România s-a impus cu ajutorul experienței și a strategiei foarte bine implementată de antrenorul maghiar.

Chiar și așa, în ultimele momente au existat tensiuni din partea lui Istvan Kovacs, care i-a mustrat pe jucători în momentul în care britanicii pregăteau lovitura de la cinci metri. Deși se știa că vor câștiga detașat, publicul a stat cu sufletul la gură până în ultimele momente. Un joc de excepție, care s-a finalizat nu doar cu scorul de 13-4, ci și cu momente de mândrie națională. Următorul meci la care echipa națională de polo a României participă este pe 31 iulie, cu SUA, și se va difuza la orele 21:40.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: gandul.info/ AFP - Mark Ralston

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement