Polo: Cosmin Radu părăsește naţionala României!

Home « Sport « Inedit

Polotistul român Cosmin Radu se retrage devinitiv din echipa națională de polo pe apă a României! Anunțul a fost făcut în mod oficial miercuri, prin intermediul unui comunicar de presă remis agenției Agerpress. Vestea i-a surprins pe mulți pasionați ai sportului, care sunt de părere că România pierde unul dintre cei mai valoroși polotiști pe care îi deține! Motivele acestui renunț: numirea selecționerului Vlad Hagiu și lipsa de interes a conducerii, a menționat el.

Cosmin Radu a făcut publică o scrisoare deschisă cu titlul „Manifest pentru performnață” în care își înșiruie motivele care l-au determinat să ia decizia de a renunța la echipa naționalei. Printre primele și cele mai mari nemulțumiri sunt modul în care Federaţia Română de Polo l-a ales pe selecţionerul Vlad Hagiu şi lipsa de interes a conducerii forului naţional pentru investiţii. Investiții care ar urma să sprijine performanţa la echipa reprezentativă. În plus, sportivul susține că Federația fusese anunțată de hotărârea sa de a părăsi echipa cu nouă luni înainte de a renunţa la banderola de căpitan al echipei. Cu toate acestea, nu s-a simțit nicio schimbare!

Echipa națională a României, fără căpitan

Cosmin Radu ne dă de înțeles că s-ar putea întoarce la căpetenia echipei naționale dacă echipa va beneficia de condiții corespunzătoare de antrenament, la adevărata lor valoare. Fostul căpitan al echipei naționale de polo este de părere că fără minimum de investiţie, în principal, de interes şi pasiune pentru acest sport, echipa naţională nu poate face performanţă. Motiv pentru care a solicitat mai multe lucruri Federaţiei Române de Polo.

„Am luat decizia de a mă retrage din poziţia de căpitan al Naţionalei până în momentul în care echipa va beneficia, la adevărata valoare, de condiţii de antrenament, joc şi performanţă demne de succesul nostru, dar şi de toate eforturile pe care fiecare dintre membrii echipei le depune'', afirmă Cosmin Radu în comunicat.

Radu a mai precizat că la 9 luni de la momentul în care a hotărârea „situaţia este similară cu momentul în care am plecat şi premisele actuale nu prevăd o schimbare semnificativă, motiv pentru care hotărârea mea rămâne la acelaşi stadiu, în ciuda promisiunilor repetate şi nerespectate ale oficialilor Federaţiei Române de Polo de a crea o echipă care să susţină eforturile Naţionalei.”

Cosmin Radu precizează că deşi are cetăţenie dublă nu şi-a dorit să facă parte din nicio altă naţională în afară de România. „Îmi doresc să revin la Naţionala României şi să fac românii mândri de noi în continuare. Dar mai ales, îmi doresc ca tinerii noilor generaţii să aibă parte de condiţii europene pentru perfomanţă. Federaţia Română de Polo trebuie să înţeleagă necesitatea unor investiţii reale, pentru viitorul acestui sport în ţara noastră, fără a se mai ascunde în spatele birocraţiei”, a mai spus sportivul.

Gina R.

Foto: realitatea.net

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: echipa nationala polo, nationala Romaniei, polo
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement