Plaje pentru surfing

Home « Sport « Inedit

Plaja Bells, Australia

Cu siguranţă, împătimiţii surfingului au auzit de această plajă situată pe coasta statului australian Victoria, unde se desfăşoară cea mai veche competiţie de surf din lume – Festivalul Rip Curl Pro Surf & Music. În cadrul concursului pot participa doar cei cu "sânge rece", deoarece curenţii oceanici nu sunt pentru amatorii sportului cu planşa, ci pentru cei mai buni şi mai curajoşi de pe scena surfului internaţional.

Plaja Huntington, SUA

Este considerată cea mai mare plajă din Orange County, cu unele dintre cele mai bune valuri din întreaga SUA. De altfel, aici au loc competiţii mondiale, cum ar fi US Open Surf. Cei peste 10 kilometri de plajă sunt intitulaţi “Capitala Mondială a Surfului” sau “Oraşul Surfului”. Plaja este renumită peste tot în lume, fiind vizitată anual de peste 8 milioane de turişti.

 

Plaja Albă, Okinawa, Japan

Okinawa este cel mai bun loc din Japonia pentru sporturile nautice. Aici se află o biodiversitate şi o serie de corali comparativi cu cele din Marea Barieră de Corali din Australia: peste 400 specii de corali, 5 specii de ţestoase marine, rechini ciocan, rechini balenă, specii de peşti tropicali etc. Pe lângă snorkeling sau navigarea cu yacht-uri, turiştii vin în număr mare să experimenteze şi surfingul, datorită valurilor puternice, care sparg recifele de corali.

Există multe locuri minunate pentru surfing în lume, dar acestea sunt printre cele mai bune. Al tău care este? Te aşteptăm să ne împărtăşeşti pasiunile tale nautice.

 

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: travel.amerikanki.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: plaja, surf, surfing, valuri
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement