Piscina sau bazin de inot?

Home « Sport « Inedit

În majoritatea cazurilor, copiii învaţă greu să plutească. Deşi este nevoie de o mulţime de răbdare şi siguranţă, de fapt merită efortul, deoarece plutirea desupra apei este o abilitate de siguranţă vitală.

 

La început, micuţul tău s-ar putea lupta şi această tensiune poate face ca el să se scufunde de la talie în jos. Explică-i cum ar trebui să se relaxeze în cazul în care doreşte să înveţe să plutească.

Arată-i cum să dea din picioare

Ajută-ţi copilul să dea din picioare. Eventual, fă-i o demonstraţie de forfecare a picioarelor şi cere-i să facă la fel. Pentru a-i inspira curaj, provoacă-l să facă multe bule sau atrage-l într-un joc distractiv prin care să facă vâlvă în apă. După ce a dobândit competenţele de bază, poţi începe să-i spui câteva noţiuni despre posibilele accidentări, iar dacă este mărişor, arată-i tehnici de înot mai avansate.

Alege ajutor profesional

În cazul în care nu eşti un bun pedagog pentru copilul tău, nu renunţa! Optează pentru unele lecţii de înot profesionale la bazinul de înot din apropiere. Multe persoane, care au fost înotătoare de succes în liceu sau facultate, oferă lecţii de înot, la un preţ rezonabil. Dacă îţi poţi învăţa copilul să înoate, aceste lecţii nu sunt necesare, dar dacă ai un program încărcat, înscrierea la un curs de înot supravegheat este recomandat.

Ai răbdare

Copiii învaţă ceva nou dacă ai răbdare cu ei, nu când exagerezi atunci când se uită la tine pentru ajutor. Toată lumea are diferite stiluri de învăţare şi de viteză (nu uita asta) şi încearcă să nu-ţi pierzi cumpătul ori de câte ori vezi că greşesc.

Despre tine ce poţi să ne spui? Ai ales să-ţi înveţi singur/ă copilul să înoate sau l-ai dus la un profesor de înot?

 

 

 

Irina B.

sursa foto: porec-croatia.net

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: apa, bazin de inot, colac de salvare, piscina, vesta de salvare
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement