Parasailing cu prețuri extreme, în Mamaia

Home « Sport « Inedit

 

Două senzații într-o singură distracție! Ce poate fi mai tentat când vine vorba despre sporturi nautice de vară? Soare, stropi de apă și un zbor la peste 250 de metri înălțime! V-am trezit interesul? Dacă da, țineți-vă bine pentru că prețul vă v-a tăia respirația! Cel puțin în România, unde parasailingul este o practică relativ recentă, iar numărul curioșilor crește lunar!

 

Cât de costă o tură de parasailing pe litoralul românesc? Totul ține de popularitatea stațiunii, iar în topul prețurilor extreme se află Mamaia, cu aproximativ 30 de euro pentru 7-10 minute de distracție. Vi se pare scump? Comercianților nu întrucât știu cum să împacheteze oferta pentru a-și atrage clienții.... Noroc că există  concurență, datorită căreia diferențele de preț între stațiuni pentru practicarea parasailing-ului ajung chiar și la 100 de euro! 

100 de euro între Eforie și Mamaia

Aproape fiecare hotel oferă excursii de parasailing. Dacă ești cazat într-un hotel din Mamaia, prețurile pentru distracția nautică, care durează în jur de 1.5-2 ore, este de aproximativ 370 de euro, pentru un grup de 10-12 persoane. Pe scurt, în jur de 30 de euro pentru 7-10 minute de persoană! Dacă, însă, ești cazat într-un hotel din Eforie, timpul crește iar prețul scade cu aproximativ 100 de euro. Mai exact, pentru două ore, un grup de 10-12 persoane va plăti în jur de 270 de euro, asta însemnând aproximativ 22 de euro pentru 10 minute de distracție. Culmea, parasailingul se practică tot în apele din stațiunea Mamaia!

Ce este parasailingul

Parasailingul este zborul cu parapanta deasupra apei, în timp ce ești tras de o ambarcațiune cu motor. Sportul a devenit o distracție nautică la înălțime atractivă pentru toate categoriile de vârstă, în special pentru familii. În ciuda senzațiilor de „gol în stomac” provocate de adrenalină în timpul ridicării de pe apă, tot mai mulți părinți optează pentru parasailing în grup, cu copiii. Iar principalul motiv este priveliștea oferită de la înălțime!

Înălțimea maximă la care se ridică parapanta este de 300 de metri, iar durata unei astfel de distracții este de aproximativ 10-15 minute. Parasailingul se poate practica în una sau două persoane, pentru ca practicanții să fie ridicați cu ușurință în aer. Aterizarea se face în apă sau pe o platformă specială a ambarcațiunii, în funcție de dotările centrului organizator. Este una dintre distracțiile de top în timpul sezonului cald, care se practică în toate destinațiile lumii cu ieșire la mare.

Gina Rotaru

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: parasailing, schi nautic, sport nautic
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement