Paradis de scuba diving, în Vanuatu (foto)

Home « Sport « Inedit

Mare, soare, nisip fin și bălăceală pe cinste! Se apropie vacanța de 1 Mai, iar ofertele către cele mai îndepărtate destinații pot ajunge la prețuri destul de acceptabile. Motiv pentru care, ocolim pe moment tărâmul românesc și ne ducem cu gândul spre o vacanță de scuba diving în țările exotice. Și am ales Vanuatu, un arhipelag format din insule locuite de malazelieni, încă din timpuri străvechi! Este zona în care vin cei mai experimentați scafandri întrucât este recunoscută ca fiind una dintre locurile cu cele mai fascinante peisaje.

Lumea subacvatică de printre insulele care formează arhipelagul Vânatu oferă stânci, grote, peșteri uriașe, tuneluri complicate și viețuitoare colorate din belșug. O experiență de scuba diving în Vânatu este un adevărat festiv vizual. Sute de corali moi, corali placă, Acropora și pești colorați te înconjoară încă de la prima scufundare. Aici regăsești cei mai prietenoși pești din lume, care îți poate transforma experiența de scuba diving într-o joacă maritimă de forme, culori și mișcări echilibristice.

Epava SS „President Coolidge”

Printre miile de supraviețutioare cu aspect exotic, Vanuatu oferă și istorie subacvatică. Scufundătorii vin aici în fiecare an pentru a cerceta cea mai mare epavă din lume aflată pe fundul apei: Epava SS „President Coolidge”. Acest vas, cândva de lux, cântărește 22000 tone și s-a scufundat complet în timpul războiului. Epava se află la doar câțiva metri de plajă și este una dintre cele mai mari puncte de atracție din zonă. Nu doar pentru scufundătorii cu experiență, ci și pentru turiști veniți într-o vacanță cu familia.

Plantele subacvatice sunt de o minunăție rar întâlnită. Cutorile puternice luminează fundul apei, iar cele mai predominante sunt nuanțele de roșu, portocaliu, galben, roz și verde. Transparența este, de asemenea, un factor fascinant al acestei lumi subacvatice, ea regăsindu-se la peste 80% dintre speciile de planyte existente. Localinicii sunt extrem de primitori, iar marea majoritate a turiștilor care sosesc aici ale cel puțin un curs de scuba diving, chiar dacă nu au experimentat niciodată o astfel de excursie. Motivul: atracția este înzecit mai mare în comparație cu orice altă destinație a lumii.

Insula Efate

Pentru scafandri experimentați, cea mai atractivă zonă este nordul insulei Efate. Insula are ieșire în Oceanul Pacific și face parte din provincia Shefa în Republica Vanuatu. Este, de asemenea, cunoscut sub numele etății private Île, fiind cea mai populată insula din Vanatu 50.000 de oameni. De aici se organizează excursii și croaziere spre insulele aflate la nord de Efate, pentru a se ajunge în zone îndepărtate, izolate, unde excursiile oferă nu doar sesiuni de scuba diving, ci și un stop din cultura Vanuatu. În această zonă se organizează scufundări pe faimosul perete Tongoa (aflat pe marginea unui vulcan activ), sau în celebrele insule Maskelyne. O zonă de care cu siguranță știi dacă ești scafandru experimentat și, cu siguranță, ar trebui să o testezi dacă ești unul începător sau doar în căutarea unei vacanțe speciale...

Gina Rotaru

Foto: vanuatu.travel

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement