New in town: Aqua sphereing (foto)

Home « Sport « Inedit

Chiar dacă am intrat în lunile de toamnă, sporturile pe apă sunt încă pe val. Mai ales cele practicate în doi sau într-un grup mare de prieteni. Marea majoritate se strâng în fiecare weekend pe litoral, iar nonconformiștii trec de la petreceri de noapte la sporturi îndrăznețe și competitive. Și, când spunem competitive, nu ne referim la clasicile bannana, skijet, kitesurfing, wakeboarding sau rafting, ci la un alt sport care a apărut la începutul secolului 21: Aqua sphereing. Sau, într-un limbaj mai popular, cu bula pe mare! 

Aqua sphereing este o activitate recreațională și revigoratoare, ar spune practicanții. Singurele cerințe pentru practicarea lui: să nu fi claustrofob, să nu ai probleme cu inima și să iubești adrenalina... la cote maxime! Sportul implică o bulă imensă, transparentă, constrută din PVC, în cadrul căreia practicanții sportului fac exerciții de mers pe apă. Bula este închisă și împinsă pe orice suprafață acoperită de apă. De acolo, cei aflați înăuntrul trebuie să meargă sau să alerge pe apă, pentru a pune bula în mișcare. Ca să fim sinceri, pentru a practica o astfel de activitate trebuie să fii îndrăzneț, aventuros și, poate, un pic nebun...

De-a bușelea prin apă

Te-ai întrebat vreodată cum o fi în interiorul mașinii tale de spălat rufe? Știu, ciudată comparație, însă cam așa poate fi descrisă senzația din timpul Aqua sphereing. Chiar dacă ai testat bungee jumping, scufundări, sărituri cu parașuta, rafting sau orice alt sport de adrenalină, practicat pe apă, pe pământ sau în aer, nu vei trăi nimic asemănător precum Aqua sphereing. Este un sport de aventură, care îți solicită gândirea și fiecare mușchi al corpului.

Sportul poate fi practicat atât pe apă, cât și pe pământ. Cu toate acestea, experiența pe apă este unică, pentru că suprafața acesteia nu este solidă, iar mișcarea se face cu mult mai mare dificiltate. În plus, priveliștea este mult mai amuzantă din afara bulei... Când sfera începe să se învârtă, marea majoritate a practicanților nu se pot ține pe picioare, ajungând să meargă de-a bușelea. Însă, în ciuda efortului depus și a dezorientării, toți practicanții se arată fascinați de această experiență acvatică.

Unde se practică?

Pe scurt, oriunde în zonele cu apă. Există locuri unde sportul poate fi practicat în doi, iar altele în care fiecare merge în bula lui. Asta în funcție de spațiul de desfășurare oferit de locație. Cele mai recunoscute țări în care se practică intens Aqua Sphereing sunt Marea Britanie, Londra, Spania (Marabella) și Statele Unite ale Americii (Londra, Oxford, Manchester de Sud). Cât despre prețuri, nu sunt deloc mici.

Pentru o singură persoană, prețul unei excursii pe apă pornește de la 30 de dolari și poate ajunge la 50 de dolari în funcție de timpul, viteza și mărimea sferei alese. Iar dacă vreți să împărțiți bula cu partenerul, prețul cu reducere începe, adesea, de la 66 de dolari și poate ajunge chiar și la 80 de dolari, tot în funcție de mărimea sferei, viteza și timp. Însă, pe cât e de costisitor, pe atât de aventuroasă și palpitantă va fi experiența.

Gina Rotaru

Foto: posimage.co.uk

Publicat in: septembrie 2012
Etichete pentru acest articol: Aqua sphereing, jucarii nautice, septembrie, sporturi nautice
Inapoi la categoria «« Sport

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement