Kiteboard în România

Home « Sport « Inedit

Vânt, stropi de apă și adrenalină... În Mai bate vânt de primăvară pentru sporturi extreme în largul mării! Și, ce sport poate fi practicat cu suflu în rafale de vânt dacă nu kiteboarding-ul! Un sport nautic extrem, care s-a extins cu repeziciune printre români, în ciuda costurilor destul de piperate. Românii pot practica kiteboarding-ul în Marea Neagră, în destinații precum România, Bulgaria, Grecia și Turcia.

 

Asta pentru că agențiile de turism au sesizat trendul și au lansat pe piață pachete turistice destinate acestui sport de adrenalină. Tentat de o asemenea experiență? Atunci pregătește-ți bugetul din timp pentru că prețurile pentru vacanțele de kiteboard achiziționate din România sunt destul de piperate. Și când spunem asta nu dăm vina pe agențiile de turism, ci echipamentul necesar pentru practicarea acestui sport este găsit la prețuri mari pentru nivelul de trai al românilor, inclusiv închirierea lor. Cu toate acestea, odată ce ai testat adrenalina, intervine dependența. Nu e ca un drog, ci un sport benefic sănătății care îți pune în mișcare aproape toate grupele de mușchi. Cât despre distracție, unicitatea își pune amprenta!

Prețuri și reguli de practicare

Kiteboarding este un sport dezvoltat de windsurferi pentru a dobândi viteză și libertate de mișcare în mijlocul mării. Este un sport care se practică cu ajutorul intensității vântului, fiind considerat printre activitățile unice care te poate balansa între zbor și navigație. În ultimii ani, în România, sportul a prezentat o dezvoltare rapidă, marea majoritate a practicanților fiind pasionați de sporturi nautice precum surf, windsurf sau ski nautic. Sportul poate fi practicat doar dacă ai peste 50 de kilograme (ca să nu te ia vântul), iar echipamentul de bază este format din placă de surf, un zmeu de mari dimensiuni, o bară de control (legată de zmeu), îmbrăcăminte de neopren și o brățară de siguranță.

Prețul de achiziționare a echipamentului de kiteboard nu este deloc ieftin, el putând fi achiziționat cu noroc la aproximativ 1.500 de euro. Practicanții care preferă să închiriere echipamentul scot din buzunare aproximativ 100 de euro pe zi sau mai puțin, în funcție de tipul echipamentului. Kiteboarding este un sport de adrenalină periculor, care necesită instruire. Cei care vor să-l practice trebuie să facă cursurile unei școli specializate, iar lecțiile de inițiere durează câteva ore și costă în jur de 150-200 de euro.

Aceste cursuri sunt necesare și obligatorii pentru a preveni accidentele. În România, se poate practica kiteboarding de calitate între Mamaia și Năvodari, unde există și o firmă care oferă cursuri atât în România, cât și în țări precum Turcia, Grecia și Egipt. Așadar, dacă sunteți în căutare de adrenalină pe mare, testați kiteboarding! S-ar putea să deveniți fan împătimit, dacă vă și țin buzunarele, bineînțeles.

Gina Rotaru

Foto: Funsporting.com

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement