Iulian Şerban – povestea unui campion european

Home « Sport « Inedit

Un român dă lecții de viață întregii lumi! După un accident grav, în urma căruia piciorul drept i-a fost amputat, Iulian Șerban devine campion european la paracanoe. Pentru a patra oară consecutiv, sportivul român a câștigat medalia de aur la paracanoe, K1 200 m ! O reușită care ne face mândri că în România există oameni de o asemenea valoare. Reușita a fost înregistrată săptămâna trecută în cadrul Campionatelor Europene de kaiac-canoe de la Montemo-o-Velho (Portugalia), la care au participat alți 17 sportivi români de kaiac-canoe la diferite categorii.

Iulian Şerban a câștigat finala competiției rezervată persoanelor cu dizabilități cu timpul de 42sec071/1000, fiind urmat în clasament de germanul Tom Kierey - 43sec 221/1000 şi germanul Robert Olivier - 44sec391/1000. A fost singura medalie de aur cu care echipa României s-a întors acasă de la Campionatul European de kaiac-canoe, organizat anul acesta în Montemo-o-Velho din Portugalia. Însă, cuceririle nu s-au oprit aici! Anul acesta, întreaga echipă a ridicat România pe cele mai înalte culmi, obținând medalii prețioase la aproape fiecare competiție. Astfel, țara noastră este mai bogată cu 8 medalii: una de aur, patru de argint și trei de bronz, dar și cu oameni de valoare, care ne-au emoționat până la lacrimi cu ambiția și dorința lor de a face performanță.

Acum parcă am mai multă ambiție”

Iulian Șerban are aproape 27 de ani și este multiplu campion la kaiac-canoe! A fost atras de acest sport de mic copil... Iar pasiunea a fosta tât de mare, încât sprotivul a trecut peste toate piedicile vieții și a ajuns campion european. În clasa a 7-a, Iulian Șerban a ajuns campion național la canoe la 500 și 1.000 de metri. La 21 de ani, viața la pus la o grea încercare. În urma unui accident de tren, sportivul român și-a pierdut piciorul drept. Se întorcea de la munte cu prietenii, când a încercat să urce în vagon după pornirea trenului și a căzut. Piciorul drept i-a fost secționat, iar piciporul stâng a fost salvat de medici după opt operații, spune Iulian. Sportivul a stat în spital pentru tratament și recuperare mai bine de 10 luni.

Dar încercarea l-a făcut și mai puternic! „Acum parcă am mai multă ambiție”, spune el într-un interviu pentru ProTv, unde și-a arătat ambiția de a participa la competiții sportive. Nu și-a abandonat pasiunea! S-a înscris la competițiile pentru persoane cu dizabilități și a devenit unul dintre cei mai buni. A câștigat aurul de patru ori consecutiv și continuă să lupte pentru titlul și mai înalte! Iar totul se face cu eforturi inimaginabile. Pentru a ajunge la acest nivel și pentru a putea particopa la competiții., este nevoie de susținere financiară și se mult efort. Însă, încetul cu încetul, ajutat de familie și prieteni, Iulian Șerban reușește să răzbată! Pasiunea își spune cuvântul.

Cantonament de luni până vineri

Caiacul este un sport greu, care necesită antrenament constant și greu. Iulian Șerban se află în cantonament de luni până vineri, iar antrenamentele țin de dimineață până seara. Ajunge acasă doar în weekenduri, însă nu se plânge. Îi place ceea ce face, iar asta se observă din rezultatele obținute! Iată povestea de viață a sportivului Iulian Şerban, care ne-a adus anul acesta a patra medalie de aur la Campionalele Europene de kaiac-canoe!

Gina R.

Foto: www.agerpres.ro

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: Campionat European, campionat kaiac-canoe, canoe, Iulian Serban
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement