Invata-ti copilul sa inoate

Home « Sport « Inedit

Să înveţi un copil să înoate poate fi o sarcină foarte dificilă. Din cauza nerăbdării şi a lipsei de atenţie, mulţi părinţi se lasă păgubaşi în a mai încerca să-şi înveţe micuţii să cunoască tainele înotului. Dacă ai un copil temperamental şi îţi doreşti să înveţe cum să înoate în această perioadă, iată câteva sfaturi utile.
 

Siguranţa primează

Nu ai crede cât de mulţi părinţi nu ţin cont de pericolele care pot apărea atunci când un copil învaţă să înoate. Este important să te asiguri că are suficient spaţiu în piscină ca să înoate şi că rămâne mereu hidratat. Fii mereu conştient/ă de pericolele care există, precum capuri sparte, oase rupte şi înecul. De asemenea, asigură-te că ştii manevrele de prim ajutor sau că ai pe cineva care te poate ajuta.

Gândeşte-te la jucăriile pentru piscină

 

Mulţi părinţi cred că "jucăriile" în piscină, cum ar fi colacul de salvare sau diferite forme de care să se agaţe, pot distrage atenţia, însă aceste jucării ar putea fi de mare ajutor. Dacă îţi doreşti ca prichindelul tău să-şi continue în voie sesiunea de înot, pune câteva jucării în piscină. Astfel, copilul poate asocia înotul cu o acvitivate distractivă, pe placul lui.

Nu uita de vesta din neopren

Bine, nu toţi copiii adoră ideea de a purta vestă de salvare în piscină, dar în cazul în care copilul tău este încântat să o poarte, consideră-te norocos/ă. Vestele de salvare sunt extrem de importante, mai ales atunci când puştiul tău se află la primele ore de înot, deoarece asta este perioada când copilul tău are nevoie de ele cel mai mult. Ţine minte: este întotdeauna mai bine să-l ştii în siguranţă decât să regreţi mai târziu!

Nu-l supraveghea singur/ă

Dacă eşti un părinte singur, cere cuiva să te ajute, de exemplu membrilor apropiaţi ai familiei sau prietenilor. Chiar dacă eşti obişnuit/ă cu grija pentru micuţul tău, este întotdeauna bine să ai un alt înotător care să te ajute. Mai mult decât atât, copilul poate învăţa mult mai repede cu două stiluri de predare diferite.

Învaţă-ţi copilul să respire sub apă

Un alt pas important este să te asiguri că micuţul tău ştie cum să respire sub apă. Unul dintre cele mai bune moduri este numărarea. Anunţă-l că va trebui să stea sub apă preţ de câteva secunde.

 

Este foarte important să stăpânească această tehnică; doar nu vrei să-ţi vezi copilul sufocându-se în timp ce înoată, deoarece acesta nu a ştiut cum să respire sub apă în mod corect. Încearcă să-ţi încurajezi copilul să se întindă în cadă sau în piscină. Va fi nevoie de câteva încercări până ca tu şi copilul să fiţi mulţumiţi de rezultate.

 

Va urma...

 

 

Irina B.

sursa foto: abcnews.go.com

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: bazin de inot, inot, vesta de salvare, vesta din neopren
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement