Înotând cu rechinii

Home « Sport « Inedit

Până unde se duce nevoia de adrenalină și de experiențe inedite? Ați coborî în adâncurile oceanelor pentru a înota alături de Marele Alb sau alte specii de rechini? Echipa Nautica Magazine vă prezintă astăzi variantele Shark Alley, locul unde se găsesc cei mai „prietenoși“ parteneri de înot!

Unii consideră scufundarea în ocean pentru înotul cu rechinii o nesăbuință, însă de la an la an tot mai mulți iubitori de adrenalină și senzații tari fac astfel de excursii. În sudul Africii există un loc care se numește Shark Alley pentru cunoscătorii acestui sport extrem sau Golful Walker pentru cei (încă) neavizați, foarte aproape de orașul pescăresc Gansbaai. Odată ajunși aici, vă îmbarcați pe o navă cu care plecați în larg, la vânătoarea de rechini. Pentru a-i „invita“ la plimbare, căpitanul îi ademenește cu găleți de pește mărunțit, „chum“, în timp ce pasagerii se îmbarcă în cuștile de oțel.

Oricât de obișnuit ai fi cu senzațiile tari, vei simți o strângere de inimă la vederea unei prime aripioare care crestează apa oceanului. Este posibil ca tremuratul pe care îl veți simți să fie de la emoție, nu de la frică, pentru că aceste cabine cu care se coboară în adâncime sunt foarte sigure și extrem de rezistente. Jos, la adâncime, în apa întunecoasă, veți zări o umbră mare care se va îndrepta spre pradă, cu șirurile de dinți ascuțiți ca lama și cu imensa aripă dorsală gri. Aproape că veți dori să întindeți mâna printre gratii ca să atingeți unul dintre cei mai sângeroși ucigași de pe planetă. Dar nu veți face asta pentru că încă mai aveți nevoie de degete.

Cel mai probabil următorul puseu de adrenalină îl veți avea când Marele Alb își va deschide într-o fracțiune de secundă gura și va înșfăca prada. Cu siguranță, respirația dumneavoastră nu va mai funcționa la parametrii normali în acele momente.

O astfel de excursie durează aproximativ jumătate de zi. Rechinii din largul golfului Cape Town pot fi vizitați tot anul, însă perioada optimă este din mai până în septembrie, deoarece preferă apele mai reci și există și abundență de hrană în această perioadă. Cu puțin noroc, balena australiană se poate întâlni în apele care scaldă Golful Walker. False Bay, Gunsbaai și Mossel Bay sunt cele mai cunoscute locații de unde se pleacă în căutarea rechinilor. Pentru a vă scufunda în cușca de oțel, trebuie doar un minim de experință în scufundări, ca metodă de prevenire a eventualelor probleme. Prețurile unei expediții încep de la 170 euro.

Dacă nu vă faceți curaj să coborâți în adâncuri ca să vedeți cele mai înspăimântătoare creaturi ale lumii, în Cape Town există două acvarii oceanice unde se găsesc toate speciile de rechini.

Pentru mai multe detalii despre acest tip de excursie, citiți aici. Dacă ați testat deja acest sport extrem, vă rugăm să împărtășiți cu noi această experiență. Așteptăm senzațiile și poveștile pe adresa redacției.

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: south-african-hotels.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement