Echipa națională de polo a câștigat turneul la Oradea

Home « Sport « Inedit

Reușită pe linie pentru echipa României de polo în ultimul turneu înainte de Naționale. Weekend-ul acesta, sportivii noștri ne-au făcut mândri cu două victorii, în două meciuri cu două echipe cu valoare. Turneul internațional de polo pe apă, care s-a defășurat la Oradea, s-a terminat duminică cu rezultate mai mult decât mulțumitoare pentru români. Succes pe linie! Echipa de polo a României s-a clasat pe primul loc pe podium cu nouă puncte. Pe locul doi s-a poziționat Slovacia cu șase puncte, iar pe locul trei s-a clasat Ungaria under 20 cu trei puncte. La finalul turineului de la Oradea, Marea Britanie a avut un scor de zero puncte. 

România - Marea Britanie 14-10

Prima zi, prima reușită! Vineri seara, în prima zi a turneului internaţional organizat la Bazinul Olimpic ''Ioan Alexandrescu'' din Oradea, echipa României de de polo pe apă a învins echipa Marii Britanii cu scorul de 14-10 (3-1, 4-3, 5-3, 2-3). Echipa a fost antrenată de Vlad Hagiu, iar sportivii care au marcat sunt Tiberiu Negrean (2 goluri), Daniel Teohari (1), Alex Matei (4), Mihnea Chioveanu (3), Alex Ghiban (3), Andrei Creţu (1), potrivit site-ului federaţiei române de specialitate. Pentru britanici, al căror antrenor este fostul român Andrei Iosep, au înscris James (4), Vincent (1), King (1), Martin (1), Curwen (3). În alt meci desfăşurat vineri, Slovacia a dispus de selecţionata U-20 a Ungariei cu 16-11.

România - Slovacia 8-6

Sâmbătă, în a doua zi de turneu, echipa nu a dat semne de oboseală, reușind să facă un joc bun. Naţionala de polo pe apă a României a învins formaţia Slovaciei cu scorul de 8-6 (1-0, 1-2, 2-1, 4-3). Potrivir rezultatelor afișate pe site-ul federației române de polo, cei care au marcat golurile pentru echipa României sunt sportivii Dragoş Stoenescu (1 gol), Tiberiu Negrean (2), Nicolae Diaconu (3), Andrei Buşilă (1), Andrei Creţu (1). Pentru slovaci au înscris Martin Famera (1), Juraj Zatovic (1), Lukas Durik (2), Andrej Janicek (1), Tomas Bielik (1).

România – Ungaria under 20, scor 10-7

Nici ultima zi nu a părut dificilă pentru românii noștri din cadrul echipei de polo a României. Ei au câștigat meciul de duminică cu Ungaria under 20 cu un scor de 10 la 7 (3-0, 2-3, 3-4, 3-0), fiind clasați pe primull loc pe podium. A fost ultima zi din turneul internațional de la Oradea, un turneu caracterizat ca un ultim test înaintea Campionatelor Mondiale de natație de la Barcelona, care vor avea loc în perioada 19 iulie-4 august. Campiuonate în cadrul cărora echipa României face parte din grupa D, alături de țările Italia, Germania şi Kazahstan.

Gina R.

Foto: www.prosport.ro

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: echipa nationala polo, nationala Romaniei, polo
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement