Echipa de polo, ultimul turneu înaintea Mondialelor

Home « Sport « Inedit

Emoții mari pentru naționala de junori a României! Astăzi, sportivii români vor avea un meci important cu echipa din Marea Britanie. Meciul va avea loc la ora 18:15, la bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. După acesta, jucătorii vor mai participa și la alte meciuri în data de 6 și 7 iulie, tot la bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu. În cadrul acestor competiții, adversarele Romaniei vor fi Marea Britanie, Slovacia si Ungaria (U20).

Naționala de seniori a României va juca la Oradea ultimul turneu de verificare înaintea Mondialelor. Un turneu  care face parte din pregătirile pentru participarea la Campionatele Mondiale. Astfel, la sfârșitul săptămânii, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică (5, 6 si 7 iulie 2013), echipa națională de juniori va avea trei meciuri care se vor desfășura pe bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu. Meciurile vor arăta pregătirea sportivilor și îi vor ajuta pe aceștia să-și îmbunătățească și să-și dezvolte tehnicile de joc, pe ultima sută de metri înaintea Campionatului Mondial de Natație.

Campionatele Mondiale de Natație

Campionatele Mondiale de Natație reprezintă cea mai importantă competiție de polo din 2013. Din anul 2011 el se organizează o dată la doi ani. Competiția se află acum la cea de-a 13-a ediție și se va defășura în perioada 19 iulie – 4 august, la Barcelona. În cadrul Campionatului Mondial de Natație se vor defășura următoarele probe de sporturi acvatice: înot, înot sincron, sărituri și polo pe apă.

Începe Universiada de vară 2013

Sâmbătă, 6 iulie, începe Universiada de vară 2013, la care vor participa 103 sportivi români. Universiada de vară 2013 se va desfășura în perioada 6-17 iulie la Kazan, în Rusia. Delegația României va fo formată din140 de persoane, dintre care 103 sportivi. Aceștia vor concura la 12 discipline sportive, în funcție de pregătiri, au anunțat cei de la Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar. Anul acesta România se mândrește cu cea mai mare delegație din 1981 încoace. La acea dată, Universiada de vară fusese organizată la Bucureşti. Competiția de anul acesta va strânge laolaltă peste 10.500 de sportivi din 162 de ţări, care se vor întrece la 27 discipline sportive. Delegaţia României a plecat vineri spre Kazan cu o cursă charter Tarom.

Printre sportivii români care vor participa la eveniment se numără atletele Andreea Ogrăzeanu, campioană europeană de tineret, Bianca Perie, campioană mondială şi europeană de junioare, gimnastul Marius Berbecar, medaliat cu argint la paralele la Universiada din 2011, scrimera Simona Pop, medaliată cu argint la Europenele de la Zagreb cu echipa de spadă a României și Gabriel Sîncrăian, medaliat european la haltere, anunță Agerpress printr-un comunicat de presă.

Gina R.

Foto: sportrevolution.ro

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: echipa nationala polo, nationala Romaniei, polo
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement