Cu trambulina pe apă! (video)

Home « Sport « Inedit

Inventivitatea e cheia distracției! Jucăriile nautice sunt în topul căutărilor, iar cele mai funny le dețin familiile. Nu ne referim acum la adenalină, ci la sporturi distractive pe apă, pe care le pot practica chiar și copiii de cinci ani! Iar cea mai atractivă și amuzantă se dovedește a fi trambulina pe apă! Ușor de amenajat, trambulina a câștigat teren în fața toboganului cu apă sau a altor jucarii gonflabile. Tot ce ai nevoie este un lac sau o piscină mare, o sfoară și de energie pentru multă țopăială...

Toate trambulinele pe apă sunt din materiale gonflabile și vin cu sfori, iar unele au și cadrane din oțel, pentru a da jucăriei mai multă stabilitate la mișcarea apei. Însă, mulți practicați nu le consideră necesare, precizând că tocmai mișcarea lină a apei este mai distractivă. În caz contrar, ai alege trambulina clasică, de sol.

Trambulină pe apă vs uscat

Spre deosebire de cea clasică, pe trambulina de apă nu se pot obține salturi uriașe în aer. Ea nu este imobilizată cu țărușe în pământ, iar în momentul saltului apa absoarbe o parte din forță. Astfel, săriturile vor fi mai obositoare și nu la fel de înalte ca cele de pe pământ. Cel mai plăcut efect al trambulinei gonflabile este dat chiar de instabilitatea acesteia la mișcările apei. Pentru siguranță și performanțe maxime, trebuie să vă asigurați că trambulina este umflată corespunzător și că nu are scăpări de aer. Odată umflată, trambulina pe apă trebuie să fie la fel de tare la atingere precum o mingie de baschet.

Trambuline pe apă în România

În plus, în funcție de mărimi, ele pot fi montate și folosite și în piscina din curtea casei. O puteți lua „la pachet” în excursii și vă puteți bucura de ea alături de prieteni. Singura precizare: aveți grijă la material când o achiziționați. Trebuie să fie rezistent, pentru a nu se fisura la cea mai mică înțepătură. În străinătate, una dintre cele mai cunoscute trambuline gonflabile este Aqua Salt Eclipse de la compania RAVE. În România, le puteți găsi la magazine specializate pe jucării goflabile precum Universul Tau, Gonflabile Zizo sau Picioruș. Însă, până la momentul unei achiziții, v-am pregătit un clip de senzație cu cele mai funny distracții pe apă cu trambulina.

Gina Rotaru

 

Foto: ravesports.com

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement